Στη Νέα Υόρκη για τον μεγάλο τελικό του Μουντιάλ 2026 βρίσκεται ο Πέδρο Σάντσεθ, με τον Ισπανό πρωθυπουργό να στέλνει μήνυμα στήριξης προς την εθνική ομάδα της χώρας του λίγο πριν από τη μεγάλη μάχη της με την αντίστοιχη της Αργεντινής.
Ο πρόεδρος της ισπανικής κυβέρνησης εξέφρασε την πίστη του στην αρμάδα του Λουίς ντε λα Φουέντε, θυμίζοντας παράλληλα τα λόγια του αείμνηστου συμπατριώτη του ποδοσφαιριστή και προπονητή Λουίς Αραγονές.
«Όπως έλεγε ο πολύ αγαπημένος και τόσο σημαντικός για όλους μας Λουίς Αραγονές, οι τελικοί δεν παίζονται· κερδίζονται», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Σάντσεθ, προσθέτοντας: «Να κερδίσει η καλύτερη ομάδα και μακάρι αυτή να είναι η Ισπανία».
#OjaláLaSegunda | #MundialRTVE
“Como dijo Luis Aragonés, las finales no se juegan. Se ganan. Que gane el mejor y que el mejor sea España”
El presidente del Gobierno, Pedro Sánchez, habla con nuestra corresponsal en Nueva York, @gr_angela pic.twitter.com/P02yCA9ULZ
— RTVE Noticias (@rtvenoticias) July 19, 2026
«Η εθνική ενώνει όλους τους Ισπανούς κι όχι μόνο»
Ο Ισπανός πρωθυπουργός στάθηκε και στη δυναμική που έχει δημιουργήσει η εθνική ομάδα στη χώρα, αλλά και πέρα από αυτή, υποστηρίζοντας πως η αποδοχή που απολαμβάνει η «Ρόχα» διεθνώς αποτελεί λόγο υπερηφάνειας για τη χώρα.
«Η εθνική ενώνει όλους τους Ισπανούς. Και όχι μόνο αυτό· ενώνει και ανθρώπους από άλλες χώρες που στηρίζουν την Ισπανία στον τελικό. Αυτό πρέπει να μάς κάνει περήφανους. Μερικές φορές πρέπει να μάθουμε να αγαπάμε και να εκτιμούμε τον εαυτό μας όσο μάς αγαπούν και μάς εκτιμούν στο εξωτερικό», ανέφερε σχετικά.






