8/10/2022

Τα Αρχαία Ελληνικά κατακτούν τον κόσμο με το… Proficiency των «Classical Greeks»!

Συντάκτης: Newsroom

Δημοσίευση:

Εξετάσεις πιστοποίησης της γνώσης της ελληνικής γλώσσας σε όλο τον πλανήτη από την εταιρεία PeopleCert

Η ελληνική γλώσσα η μόνη που συνεχίζει να ομιλείται αδιατάρακτα από την εποχή του Ομήρου έως τις ημέρες μας, χωρίς αλλοιώσεις. Είναι το χρυσάφι του πολιτισμού μας. Εμπνέει λαούς και συνεγείρει επιστήμονες.

Το σκίτσο που δημοσιεύει στο κέντρο του πρωτοσέλιδού της η «Εστία» φιλοτεχνήθηκε από την Κλαούδια Μαρσέλλο Ρεστρέππο Λόπεζ αρχαιολόγο με καταγωγή από την Κολομβία – πρόκειται για πρόταση ανέγερσης ψηφιδωτού μνημείου – δείχνει πόσο μεγάλη έλξη ασκεί ακόμη και σήμερα η γλώσσα μας στα πέρατα του πλανήτη.

Ο Κωνσταντινουπολίτης επιχειρηματίας και ηγέτης της εταιρείας πιστοποιήσεως γλωσσομάθειας PeopleCert, Βύρων Νικολαΐδης o oποίος προ κορωνοϊού κάθε χρόνο ταξίδευε μια φορά τουλάχιστον όλο τον κόσμο γνώρισε από κοντά την δύναμη, την απήχηση, την γοητεία και την ακτινοβολία που ασκεί στους λαούς η ελληνική γλώσσα στην κλασσική της εκδοχή, στα αρχαία ελληνικά. Στις ανά τον κόσμο επισκέψεις του διαπίστωσε τα εξής:

  • στην Ευρώπη τα Αρχαία Ελληνικά όπως και τα Λατινικά διδάσκονται ως γλώσσα επιλογής ήδη από τον 18ο αιώνα. Εκατοντάδες χιλιάδες παιδιά στο εξωτερικό τα επιλέγουν και τα διδάσκονται από 4 έως 6 χρόνια στο Γυμνάσιο και το Λύκειο.
  • Θεωρείται προνόμιο για τους Ευρωπαίους να γνωρίζουν Ελληνικά και Λατινικά γιατί αυτό τους καθιστά πιο μορφωμένους. Λέγοντας «Ελληνικά» εννοούν τα Αρχαία Ελληνικά, ενώ την σημερινή ελληνική γλώσσα την αναφέρουν ως «Modern Greek».
  • Μαθαίνοντας την γλώσσα, μαθαίνουν συγχρόνως τον ελληνικό πολιτισμό, την Ιστορία και την Μυθολογία μας. Αναφέρονται με δέος στον Όμηρο και τους ποιητές μας, υπενθυμίζουν διαρκώς την πληθώρα των επιστημονικών λέξεων που ετυμολογούνται από τα Ελληνικά.
  • Μεγάλοι εκδοτικοί οίκοι όπως της Οξφόρδης και του Cambridge εκδίδουν βιβλία διδασκαλίας των Αρχαίων Ελληνικών για αρχαρίους και προχωρημένους. Το Ινστιτούτο Polis της Ιερουσαλήμ έχει εκδώσει όλη τη μέθοδο εκμαθήσεως των Αρχαίων Ελληνικών ως ζωντανής γλώσσας με τίτλο «Λαλεῖν τῇ κοινῇ διαλέκτῳ τῇ ζώσῃ». Αλλά κυκλοφορούν και βιβλία για παιδιά, όπως ὁ μικρὸς πρίγκηπας, Sherlock Holmes, Δον Καμίλο, τὸ περιώνυμον λυχνάριον τοῦ Ἀλαντίν, μεταφρασμένα από ξένους συγγραφείς, στα Αρχαία Ελληνικά.
  • Το blog http://www.akwn.net, εδώ και δέκα χρόνια δημοσιεύει τις διεθνείς ειδήσεις με τίτλο «τα νέα ἑλληνιστὶ γεγραμμένα» από τον Ισπανό καθηγητή Juan Cordech. Προσφάτως δημιουργήθηκε ένα ακρόαμα – podcast με τίτλο «Ἑλληνιζόμεθα» από δύο Αυστραλούς που μιλούν στα Αρχαία Ελληνικά.
  • Πριν από λίγο καιρό συζητήθηκε στη Γαλλία η ένταξη των Λατινικών και των Ελληνικών στον κατάλογο της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς προκειμένου να διαφυλαχθεί η διδασκαλία τους. «Θεωρήσαμε απαραίτητο να διαφυλάξουμε τη διδασκαλία των λατινικών και των (αρχαίων) ελληνικών, που είναι οι βάσεις της γαλλικής γλώσσας και της ευρωπαϊκής ιστορίας και είναι μια ευκαιρία να δείξουμε στο κοινό τη σπουδαιότητα και την ικμάδα των αρχαίων γλωσσών» υποστηρίζει ο Γάλλος καθηγητής αρχαιολογίας Vincent Merkenbreack, που ηγείται της πρωτοβουλίας αυτής.
Δημοφιλείς ειδήσεις  Τραγωδία στην άσφαλτο για 23χρονο μοτοσικλετιστή: Οι γιατροί πάλεψαν 1,5 ώρα να τον σώσουν!

Όλα τα παραπάνω σε συνδυασμό με το γεγονός ότι σε πολλά φημισμένα πανεπιστήμια του εξωτερικού λειτουργούν έδρες Ελληνικών Σπουδών ώθησαν τον κύριο Νικολαΐδη να σχεδιάσει με συστηματικότητα το νέο του εγχείρημα. Το «proficiency» για αρχαία!

Η LanguageCert, θυγατρική της PeopleCert, ηγέτιδας δύναμης στο χώρο των πιστοποιήσεων επαγγελματικών και γλωσσικών δεξιοτήτων, έχει έτοιμη σύμφωνα με πληροφορίες της «Εστίας», την πρώτη παγκοσμίως πιστοποίηση Aρχαίας Ελληνικής γλωσσομάθειας. Σε συνεργασία με κορυφαίους Έλληνες και ξένους Ακαδημαϊκούς, τα ονόματα των οποίων θα ανακοινωθούν σε εύθετο χρόνο.

Η πιστοποίηση για την «μητέρα» όλων των γλωσσών ήταν για τον Ιδρυτή και Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ομίλου Βύρωνα Νικολαΐδη μια καίρια απόφαση, στην οποία οδηγήθηκε από την αγάπη του για την πατρίδα και τη γλώσσα μας. Γεννημένος στην Κωνσταντινούπολη ολοκλήρωσε τις σπουδές ως αριστούχος απόφοιτος του Ελληνικού Ζωγραφείου Λυκείου και είναι πτυχιούχος του Πανεπιστημίου του Βοσπόρου. Στο Ζωγράφειο, αλλά και στους εκπαιδευτικούς γονείς του οφείλει την γνώση αλλά και την αγάπη του για την ελληνική γλώσσα.

Ο χρόνος υλοποίησης του εγχειρήματος δεν είναι τυχαίος: Η πιστοποίηση αυτή αποτελεί την συμβολή της PeopleCert στον εορτασμό των 200 χρόνιων από την Επανάσταση του 1821, την σημαντική αυτή επέτειο για τη χώρα μας.

«Γιατί είναι σημαντικό να μάθει κάποιος Αρχαία Ελληνικά;» ρωτήσαμε τον κ. Νικολαΐδη. «Γιατί η γλώσσα αυτή είναι το σημαντικότερο θεμέλιο του ευρωπαϊκού πολιτισμού», μας είπε με περηφάνια και πρόσθεσε: «Γιατί γνωρίζοντας το παρελθόν κατανοείς το παρόν, δημιουργείς το μέλλον! Γιατί πρέπει να αναγνωρίζεται και να πιστοποιείται η γνώση και η κατανόηση της γλώσσας, σε όσους την κατέχουν , αλλά και να ενθαρρύνουμε τους νέους να την αγαπήσουν, να τη διδαχθούν. Η Ελληνική γλώσσα επέδρασε στη διαμόρφωση των γλωσσών πολλών λαών. Πρέπει να την κρατήσουμε ζωντανή».

Δημοφιλείς ειδήσεις  Ανάμεσα στους διασωθέντες του ναυαγίου στα Κύθηρα, Σύριος διακινητής

Η πιστοποίηση των Αρχαίων Ελληνικών LanguageCert Test of Classical Greek θα επιβραβεύει τους μαθητές ανά τον κόσμο, ενώ παράλληλα εκσυγχρονίζει την γλώσσα και την κατοχυρώνει στο διεθνές βιογραφικό όλων εκείνων των νέων ανθρώπων που κοπίασαν για να την μάθουν.

Ποιος είναι ο όμιλος PeopleCert

Bεβαίως τα αρχαία ελληνικά και οι εξετάσεις πιστοποίησης είναι ο καταληκτικός προορισμός στον τομέα της γλωσσομάθειας για την εταιρεία αυτή. Έχουν προηγηθεί και άλλοι. Η δράση της στην πιστοποίηση γλωσσών εκτείνεται σε όλο τον κόσμο.

Διεξάγει εξετάσεις γλωσσομάθειας για λογαριασμό της ΕΕ, της αγγλικής αλλά και της γαλλικής κυβέρνησης. Ο όμιλος μετά το αποκλειστικό συμβόλαιο με τον βρεταννικό φορέα ΑXELOS, στον οποίο συμμετέχει το βρετανικό δημόσιο για την διεξαγωγή εξετάσεων σε ένα ευρύ φάσμα επαγγελματικών δεξιοτήτων, υπέγραψε νέο 4ετές συμβόλαιο με το γαλλικό υπουργείο Ανώτατης Εκπαίδευσης, Έρευνας και Τεχνολογίας.

Επίσης, διενεργεί online εξετάσεις και πιστοποιεί σε 25 γλώσσες τους υπαλλήλους της ΕΕ μετά τον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό που κέρδισε πρόσφατα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Ακολουθήστε μας στο Youtube!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αδίστακτος ληστής στον Πύργο ξυλοκόπησε άγρια και μαχαίρωσε ηλικιωμένη

Δεν μπορεί ακόμη να πιστέψει μια ηλικιωμένη στον Πύργο, πως κατάφερε να βγει ζωντανή...

Αποτρόπαιο: Έβαλε ηλεκτρικό κολάρο στο σκύλο και έκανε επίδειξη υποταγής του!

Μια ακόμη περίπτωση κακοποίησης ζώου βλέπει το φως της δημοσιότητας, καθώς ένα κυνηγόσκυλο κυριολεκτικά...

Ένταση και χημικά στην πορεία για την ακρίβεια και την ενεργειακή κρίση στο κέντρο...

Μικρής έκτασης επεισόδια σημειώθηκαν νωρίτερα στο κέντρο της πρωτεύουσας, κατά τη διάρκεια της πορείας...

Κίνδυνος: Σοβαρές ελλείψεις σε φάρμακα ευρείας κυκλοφορίας

Ακόμα και την παραγωγή φαρμάκων επηρεάζει η κατάσταση στην Ουκρανία, όπως εξήγησε ο Πρόεδρος...

«Τον χτύπησα γιατί ένιωσα απειλή»: Όλα όσα είπε ο 16χρονος που γρονθοκόπησε καθηγητή στο...

Σοβαρό επεισόδιο εκτυλίχτηκε πριν λίγες ημέρες στο 2ο ΕΠΑΛ Αιγάλεω όταν ο Διευθυντής και...

Μετρό: Τη Δευτέρα, στις 2 το μεσημέρι, ανοίγουν οι σταθμοί Μανιάτικα, Πειραιάς και Δημοτικό...

Τη Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου,στις 2 το μεσημέρι δίνονται επίσημα στο επιβατικό κοινό οι...

Ανάμεσα στους διασωθέντες του ναυαγίου στα Κύθηρα, Σύριος διακινητής

Οι αρχές προχώρησαν στη σύλληψη ενός Σύριου, ο οποίος κατηγορείται για διακίνηση μεταναστών και...

ΠΑΓΝΗ: Πήραν πίσω την απόφαση για τα καλοριφέρ και τα φώτα μετά την κατακραυγή

Οπισθοχώρησε η διοίκηση του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου μετά την θύελλα αντιδράσεων που προκάλεσε...

Ο Βασίλης Τσιάρτας θέλει να τεθεί εκτός νόμου το ΚΚΕ

Με ανάρτηση του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Βασίλης Τσιάρτας...

Βρόμικα «παιχνίδια» με ανθρώπινες ζωές – Τουρκικά αλιευτικά «έσπρωχναν» την βάρκα με τους μετανάστες...

Τους συνόδευαν πλευρικά και τους οδήγησαν στα ελληνικά ύδατα

Πρώτη στην ανεργία των νέων και δεύτερη σε συνολική ανεργία η Ελλάδα στην ΕΕ!

Μπορεί η κυβέρνηση να υποστηρίζει ότι φέρνει πολλές και καλές ξένες επενδύσεις, οι οποίες...

Πώς μια Βρετανίδα μητέρα έκανε δώρο στην κόρη της από τον… άλλο κόσμο

Περίπου 1.800 ευρώ έκανε δώρο από τον τάφο στη Βρετανίδα Κέλι Φιρθ η μητέρα...

Μαθητές και εξωσχολικοί γρονθοκόπησαν καθηγητές σε λύκειο του Αγρινίου

Άγρια συμπλοκή ανάμεσα σε εξωσχολικούς, μαθητές και καθηγητές σημειώθηκε το μεσημέρι σε λύκειο του...

Βίντεο με τη Ρένα Δούρου να κόβει τα μαλλιά της για τις γυναίκες του...

Το κίνημα με τις γυναίκες που κόβουν τα μαλλιά τους προκειμένου να δηλώσουν την...

Φθιώτιδα: 90χρονος αυτοκτόνησε, αφού πρώτα κέρασε τους πάντες στο καφενείο του χωριού

Ούτε πέρασε από το μυαλό τους ότι ο 90χρονος συγχωριανός τους τούς «αποχαιρετούσε», όταν...

Σχολιαστε το αρθρο

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αυτοκτόνησε 36χρονη υγειονομικός που βρισκόταν σε αναστολή

Σοκ έχει προκαλέσει η είδηση ότι στα θύματα της...

Πύρρος Αναγνωστόπουλος: Αυτός είναι ο αριστοκράτης σύντροφος της Ζωζώς Σαπουντζάκη

Η Ζωζώ Σαπουντζάκη αν και κρατάει πολύ χαμηλούς τόνους στην...

Χαμός με την… μεθυσμένη ζωντανή σύνδεση του Λάζου – Ο Παπαδάκης τον έστειλε να πιει καφέ!

Με δυσκολία έγινε η επικοινωνία των παρουσιαστών του «Καλημέρα...

Το δράμα της 44χρονης Βασιλικής που βρέθηκε μουμιοποιημένη στο σπίτι της

Σοκ στην τοπική κοινωνία της Αχαϊας προκάλεσε η είδηση...

«Θερμό επεισόδιο» Μητσοτάκη-Ερντογάν στην Πράγα!

Η στιχομυθία των δύο ηγετών - Ο Τούρκος Πρόεδρος επανέλαβε το «μπορεί να έρθουμε ένα βράδυ ξαφνικά» και τόνισε ότι ο Έλληνας Πρωθυπουργός «ενοχλήθηκε» από την ομιλία του

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου έκανε την πιο ωραία της εμφάνιση στο Ηρώδειο

H Iωάννα Παλιοσπύρου βρέθηκε στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού...

Ξεσηκώθηκε ολόκληρη η Καστοριά για την σαρωτική ακρίβεια στα καύσιμα και την ενέργεια

«Η Καστοριά βουλιάζει. Ακούει κανείς;» βροντοφώναξαν σήμερα εκατοντάδες πολίτες...

Βέβηλος! Η δήλωση του Μητσοτάκη που θα μείνει στην Ιστορία

Η ελληνική γλώσσα είναι ιδιαίτερα πλούσια, προσφέροντας πληθώρα λέξεων...

Τρόμος για κοπελίτσα στο Σύνταγμα από… άγουρο ληστή

Εφιαλτικές στιγμές βίωσε μια 15χρονη κοπέλα στην πλατεία Συντάγματος,...

Aυτή θα είναι η νονά του μωρού της Μαίρης Συνατσάκη

Χθες βράδυ, η Μαίρη Συνατσάκη βρέθηκε σε πάρτι για τον εορτασμό...

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ