Για πέντε (μόνο) χιλιάρικα; Ντροπή…

Ο Ηγούμενος της Μονής Πεντέλης, Επίσκοπος Θερμοπυλών Ιωάννης, και ένας Μητροπολίτης νοίκιασαν σε επιχειρηματία το σπίτι του Χριστόδουλου

Must Read

Με τριάντα αργύρια ο Ιούδας πρόδωσε τον Κύριο. Αντί 5.000 ευρώ μηνιαίως, πληροφορούμαι, ο Ηγούμενος της Μονής Πεντέλης, Επίσκοπος Θερμοπυλών Ιωάννης, και ένας Μητροπολίτης που μεσολαβεί για να… έχει πλάτες νοίκιασαν σε επιχειρηματία το σπίτι του Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου στο Παλαιό Ψυχικό.

Εκεί όπου ξεψύχησε ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος και έζησαν αναρίθμητοι Αρχιεπίσκοποι, τώρα θα κάνει δημόσιες σχέσεις επιχειρηματίας. Εκεί θα δέχεται κόσμο και θα κάνει ιδιωτικές ξεναγήσεις σε φίλους και συνεργάτες. Καλά έκανε και το πήρε «κοψοχρονιά» ο επιχειρηματίας, αφού του το έδωσαν.

Αυτοί που μεσολάβησαν, καίτοι Αρχιερείς, δεν έχουν ιδέα από σύγχρονη εκκλησιαστική ιστορία, υποψιάζομαι. Χαμπάρι δεν παίρνουν. Και καλά ο νεόκοπος Μητροπολίτης, που θαμπώνεται από τις δημόσιες σχέσεις και τη δημοσιότητα. Ο Επίσκοπος Θερμοπυλών Ιωάννης όμως; Η ιστορία, πάντως, είναι γνωστή. Δίνουν 5.000 ενοίκιο, γιατί θεωρητικά «ο επιχειρηματίας θα αναβαθμίσει το ιστορικό σπίτι».

Άραγε απολογισμό για την ανακαίνιση θα ζητήσει το μοναστήρι, για να δούμε γιατί του δίνουν «κοψοχρονιά» το σπίτι; Στο Παλαιό Ψυχικό ενοικιάζουν, όχι στο Μενίδι… Να με συγχωρέσουν οι φίλοι από το Μενίδι για το σχόλιο. Κανένας σεβασμός και καμία ντροπή. Όλα στον βωμό του χρήματος. Για μερικά χιλιάρικα σβήνουν την Ιστορία αυτού του τόπου.

Περιμένουν άδικα

Δεν κουνιέται ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος από τη θέση του. Το δήλωσε και το ξεκαθάρισε. Μην περιμένετε να παραιτηθώ, είπε. «Ο,τι πει ο Θεός». Καλώς το λέει. Όσο λειτουργεί το μυαλό και μπορεί να διοικήσει, ο προκαθήμενος πρέπει να παραμένει στη θέση του. Και καλώς το είπε. Το αντίθετο, δηλαδή, από όσα λέει ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος εδώ κι εκεί. Πως θα παραιτηθεί και οι δελφίνοι… ζεσταίνουν τις μηχανές. Η δήλωση του Αρχιεπισκόπου Κύπρου είναι μήνυμα προς όλους τους δελφίνους-Μητροπολίτες της Κύπρου που (τον) περιμένουν στη γωνία.

Για όσους δεν θυμούνται τα εκκλησιαστικά, να υπενθυμίσω ότι ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος, ως «αουτσάιντερ» των τότε εκλογών, είχε δεσμευτεί το 2006 ότι θα παραιτηθεί πέντε χρόνια μετά την εκλογή του, δηλαδή το 2011. Υπενθυμίζω ότι έχει περάσει ήδη μία δεκαετία από τη χρονιά που θα παραιτούνταν ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος. Μόνο ο Θεός και η επιβαρυμένη υγεία του θα κρίνουν τις εξελίξεις στην ιστορική Ορθόδοξη Εκκλησία της Κύπρου. Πάντως, οι αντίρροπες δυνάμεις της περιοχής (βλέπε ρωσόφιλοι και Φαναριώτες) προετοιμάζουν ήδη το έδαφος για τους εκλεκτούς τους.

Οι κρυφοί άσοι

Πρόσφατα ανέφερα τους 23 υποψήφιους κληρικούς που… προθερμαίνονται για τον αρχιερατικό στίβο. Αμέλησα να σας αναφέρω τον εκλεκτό π. Καλλίνικο, «παιδί» του Μητροπολίτη Καισαριανής και έναν δύο αρχιμανδρίτες που κρύβει στο μανίκι του ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος. Αφού δεν θέλει ο ίδιος να τους «κάψει» και να τους βγάλει μπροστά, το σέβομαι και διατηρώ και εγώ -προς το παρόν- την ανωνυμία τους.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This