Παρασκευή 25/6/2021

Διαγράφηκε πρόστιμο της Τροχαίας για άσκοπη μετακίνηση!

Με παρέμβαση του Συνηγόρου του Πολίτη

Πρόστιμο της Τροχαίας για άσκοπη μετακίνηση των 300 ευρώ, διαγράφηκε με παρέμβαση του Συνηγόρου του Πολίτη.

Τροχονόμος είχε επιβάλει πρόστιμο σε πολίτη ο οποίος διέθετε συνοδευτική δήλωση κυκλοφορίας για σωματική άσκηση.

Ο πολίτης υπέβαλε εμπρόθεσμα ένσταση για το πρόστιμο στην Υποδιεύθυνση Τροχαίας Αττικής, η οποία δεν εξετάστηκε με αποτέλεσμα να απευθυνθεί στο Συνήγορο του Πολίτη.

Η ανεξάρτητη αρχή αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της:
«Σε κάθε περίπτωση επίδοσης πράξης επιβολής προστίμου, ο ελεγχόμενος δύναται να υποβάλει εγγράφως τις αντιρρήσεις του στην αρμόδια υπηρεσία, στην οποία συγκροτείται τριμελής επιτροπή, που εξετάζει εντός δύο εργάσιμων ημερών τις αντιρρήσεις και με αιτιολογημένη αναφορά στα συγκεκριμένα περιστατικά και στοιχεία, τις αποδέχεται ή τις απορρίπτει».

Όμως η Τροχαία δεν ανταποκρίθηκε στην ένσταση του πολίτη όπως είχε υποχρέωση.
Οι υπεύθυνοι της ανεξάρτητης αρχής ζήτησαν τη διερεύνηση των αντιρρήσεων του πολίτη και το αντίγραφο του πρακτικού της Επιτροπής που εξέτασε την ένσταση.

Τελικά, μετά την παρέμβαση του Συνηγόρου του Πολίτη, η Υποδιεύθυνση Τροχαίας “προέβη στην εξέταση της ένστασης και έκρινε ως βάσιμες τις αντιρρήσεις του πολίτη, επειδή η διαπραχθείσα παράβαση δε στοιχειοθετήθηκε με πληρότητα και σαφήνεια και κατά συνέπεια διέγραψε το πρόστιμο που του είχε επιβληθεί”.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ