Παρασκευή 6/8/2021

Ο Πατούλης παλεύει να σώσει την κατάσταση στο «παρά 5» της επιστράτευσης των ιδιωτών γιατρών!

Μέχρι το απόγευμα της Κυριακής, στην έκκληση του Υπουργείου Υγείας είχαν ανταποκριθεί 61 ιδιώτες γιατροί – μέλη του ΙΣΑ

Σε έκτακτη σύσκεψη συγκαλεί τους ιδιώτες γιατρούς ο Γιώργος Πατούλης, μπας και καταφέρει να… προλάβει την επιστράτευση!

Συγκεκριμένα, ο Περιφερειάρχης Αττικής και πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ) συγκαλεί στις 10 το πρωί της Δευτέρας έκτακτη σύσκεψη των εκπροσώπων των Επιστημονικών Εταιριών Παθολογίας, Γενικής Ιατρικής Πνευμονολογίας και Αναισθησιολογίας, με θέμα την περαιτέρω ενσωμάτωση των ιδιωτών ιατρών στην ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Παράλληλα, ο Γ. Πατούλης στέλνει μήνυμα ομοψυχίας: «Η κριτική και η εσωστρέφεια είναι για την επόμενη ημέρα. Πρέπει να επισημανθεί ότι οι ιδιώτες γιατροί το κρίσιμο αυτό διάστημα έχουν προσφέρει σημαντικές υπηρεσίες, κρατώντας ανοιχτά τα ιατρεία τους και στηρίζοντας την ΠΦΥ, που αποτελεί σημαντικό πυλώνα στην υγειονομική θωράκιση ενάντια στην πανδημία», σημειώνει.

Ανάγκη για 200 γιατρούς από το ΕΣΥ

Υπενθυμίζεται ότι σε σχετική δήλωση – προειδοποίηση, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, είχε τονίσει την ανάγκη να συμπληρωθούν οι 200 γιατροί που χρειάζεται το ΕΣΥ για να αντιμετωπίσει τις τεράστιες ανάγκες που προκύπτουν λόγω του τρίτου κύματος της πανδημίας. Μέχρι τις 16:30 της Κυριακής, στην έκκληση του Υπουργείου Υγείας να ενισχύσουν τις δημόσιες δομές είχαν ανταποκριθεί 61 ιδιώτες γιατροί – μέλη του ΙΣΑ.

Αξίζει να επισημανθεί ότι τα μέλη του Δ.Σ. του ΙΣΑ τίθενται σύσσωμα στη διάθεση του Υπουργείου, για να συνδράμουν στην ενίσχυση του ΕΣΥ.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ