Στη δημοσιότητα από την ΕΛ.ΑΣ. η πορεία των ΕΔΕ για τις καταγγελίες περί αστυνομικής βίας

Κάθε μήνα θα δημοσιεύονται στοιχεία σχετικά με τις υποθέσεις που έχουν λάβει ιδιαίτερη δημοσιότητα

Must Read

Στοιχεία για την πρόοδο στη διερεύνηση των υποθέσεων καταγγελιών για την άσκηση υπέρμετρης αστυνομικής βίας προς τους πολίτες θα δίνει, πλέον, στη δημοσιότητα η Ελληνική Αστυνομία.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, από σήμερα και κάθε μήνα θα δημοσιεύονται στοιχεία «για την πρόοδο διερεύνησης των υποθέσεων καταγγελιών περί άσκησης υπέρμετρης αστυνομικής βίας», που έχουν λάβει ιδιαίτερη δημοσιότητα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας:

«Η ΕΛ.ΑΣ. εφαρμόζει πολιτική λογοδοσίας για την ενημέρωση των πολιτών με την μηνιαία δημοσίευση στοιχείων για: το σύνολο του αστυνομικού έργου, τους ελέγχους κατά της πανδημίας, τις συναθροίσεις, την διατάραξη κοινής ησυχίας. Από σήμερα και κάθε μήνα θα δημοσιεύονται, επίσης, στοιχεία για την πρόοδο διερεύνησης των υποθέσεων καταγγελιών περί άσκησης υπέρμετρης αστυνομικής βίας, που έχουν λάβει ιδιαίτερη δημοσιότητα.

Yπενθυμίζεται ότι η πειθαρχική διερεύνηση περιστατικών είναι σύνθετη διοικητική διαδικασία, η οποία χρειάζεται για να ολοκληρωθεί, με σεβασμό των κανόνων του κράτους δικαίου, ικανό χρονικό διάστημα (κατά μέσο όρο 8 μήνες).»

Μάλιστα, η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. συνοδεύεται από τον ακόλουθο πίνακα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This