Κυριακή 20/6/2021

Στη δημοσιότητα από την ΕΛ.ΑΣ. η πορεία των ΕΔΕ για τις καταγγελίες περί αστυνομικής βίας

Κάθε μήνα θα δημοσιεύονται στοιχεία σχετικά με τις υποθέσεις που έχουν λάβει ιδιαίτερη δημοσιότητα

Στοιχεία για την πρόοδο στη διερεύνηση των υποθέσεων καταγγελιών για την άσκηση υπέρμετρης αστυνομικής βίας προς τους πολίτες θα δίνει, πλέον, στη δημοσιότητα η Ελληνική Αστυνομία.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, από σήμερα και κάθε μήνα θα δημοσιεύονται στοιχεία «για την πρόοδο διερεύνησης των υποθέσεων καταγγελιών περί άσκησης υπέρμετρης αστυνομικής βίας», που έχουν λάβει ιδιαίτερη δημοσιότητα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας:

«Η ΕΛ.ΑΣ. εφαρμόζει πολιτική λογοδοσίας για την ενημέρωση των πολιτών με την μηνιαία δημοσίευση στοιχείων για: το σύνολο του αστυνομικού έργου, τους ελέγχους κατά της πανδημίας, τις συναθροίσεις, την διατάραξη κοινής ησυχίας. Από σήμερα και κάθε μήνα θα δημοσιεύονται, επίσης, στοιχεία για την πρόοδο διερεύνησης των υποθέσεων καταγγελιών περί άσκησης υπέρμετρης αστυνομικής βίας, που έχουν λάβει ιδιαίτερη δημοσιότητα.

Yπενθυμίζεται ότι η πειθαρχική διερεύνηση περιστατικών είναι σύνθετη διοικητική διαδικασία, η οποία χρειάζεται για να ολοκληρωθεί, με σεβασμό των κανόνων του κράτους δικαίου, ικανό χρονικό διάστημα (κατά μέσο όρο 8 μήνες).»

Μάλιστα, η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. συνοδεύεται από τον ακόλουθο πίνακα:

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ