Κυριακή 25/7/2021

Νέα πυρκαγιά σε εργοστάσιο ανακύκλωσης! Ποιος δουλεύει ποιον;

Ποιοι θησαυρίζουν στα αποκαΐδια;

Επιβεβαίωση της έρευνας του Newsbreak.gr που εδώ και μήνες είχε αποκαλύψει τις «τρομερές συμπτώσεις» με τις απανωτές πυρκαγιές σε εργοστάσια ανακύκλωσης. Μιλάμε πλέον για 12 πυρκαγιές σε εργοστάσια ανακύκλωσης τον τελευταίο χρόνο, χωρίς καμμία αντίδραση από τις αρχές, το κράτος, την κυβέρνηση.
Ζήσαμε εχθές τις δραματικές στιγμές με την μεγάλη πυρκαγιά σε εργοστάσιο ανακύκλωσης στο Σχηματάρι. Όπου μάλιστα τραυματίστηκε ο ιδιοκτήτης.

Μία πυρκαγιά – συνέχεια στις απανωτές πυρκαγιές σε εργοστάσια ανακύκλωσης που είχαμε καταγγείλει.

Δεν μπορούμε λοιπόν να πιστέψουμε πως ολόκληρος ο ελεγκτικός μηχανισμός του κράτους δεν βάζει ως πρώτη προτεραιότητα την πυρασφάλεια, ειδικά στα εργοστάσια που ασχολούνται με την ανακύκλωση. Δεν μπορούμε να διανοηθούμε ότι οι αρμόδιες αρχές έπεσαν έξω σε τόσες περιπτώσεις, αναφορικά με την πυρασφάλεια εγκαταστάσεων ανακύκλωσης που οι ίδιες είχαν αδειοδοτήσει!

Θεωρούμε λοιπόν ότι πρέπει να ξεκινήσει μία έρευνα από τις αρμόδιες αρχές, για να δούμε τι συμβαίνει με αυτές τις πυρκαγιές, εάν κάποιος ωφελείται από αυτές τις πυρκαγιές, εάν δηλαδή τίθεται θέμα επιδοτήσεων στο εξαγόμενο υλικό από την ανακύκλωση, όπως στο εξωτερικό, η εάν μιλάμε για εξωφρενικές συμπτώσεις, που απλά θα πρέπει να μας κάνουν να αναζητήσουμε ευθύνες στους αρμόδιους ελεγκτικούς μηχανισμούς.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ