Σε ύφεση οι πυρκαγιές σε Μαραθώνα, Ζούμπερι – Εγκαταλείπουν την Ελαφόνησο οι τουρίστες

Must Read

Σε ύφεση είναι σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας οι δύο πυρκαγιές στον Μαραθώνα και στο Ζούμπερι.

Όπως έγινε γνωστό και οι δύο πυρκαγιές έχουν οριοθετηθεί, όμως οι πυροσβεστικές δυνάμεις θα παραμείνουν στα σημεία μέχρι να τεθούν υπό πλήρη έλεγχο. Στο Ζούμπερι αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στους δρόμους όπου είχε διακοπεί.

Στην συγκεκριμένη πυρκαγιά, για καθαρά για προληπτικούς λόγους, απομακρύνθηκαν τα παιδιά από τις κατασκηνώσεις της περιοχής, χωρίς να υπάρξει κίνδυνος και μεταφέρθηκαν στην παραλία, μέχρι να γίνει κατάσβεση.

Στο σημείο μετάβη ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος μίλησε με τους υπευθύνους των κατασκηνώσεων και με τα παιδιά καθησυχάζοντας τους, ενώ για να νοιώθουν ακόμα πιο ασφαλείς, έδωσε εντολή και μετέβη από τη θάλασσα σκάφος του Λιμενικού και περιπολεί μπροστά στην παραλία.

Στον Ασπρόπυργο η πυρκαγιά καίει χαμηλή βλάστηση, σε οικοπεδικούς χώρους κοντά στο Κοιμητήριο και ήδη επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις για την κατάσβεση της.

Σε ύφεση και η φωτιά στην Ελαφόνησο

Υπό μερικό έλεγχο είναι πλέον η φωτιά που καίει από νωρίς το πρωί του Σαββάτου στην Ελαφόνησο. Η πυρκαγιά ξέσπασε στη χωματερή στην περιοχή Σίμος και εξαιτίας της προληπτικά εκκενώθηκαν το κάμπινγκ που βρίσκεται εκεί αλλά και ένα ξενοδοχείο.

Ο κόσμος που βρισκόταν στο κάμπινγκ και το ξενοδοχείο, αλλά και σε εξοχικά οδηγήθηκε στην παραλία και δεν υπήρξαν τραυματισμοί.

Τρομοκρατημένοι από τη φωτιά και τα όσα έζησαν, πολλοί τουρίστες αποφάσισαν να φύγουν από την περιοχή! «Είναι πολλοί οι επισκέπτες του νησιού που αποφάσισαν να φύγουν από την Ελαφόνησο, λόγω της πυρκαγιάς», δήλωσε στο ΑΠΕ η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας, Αδαμαντία Τζανετέα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This