Ξεπέρασε το 90% η προσέλευση των ιδιωτών γιατρών – Μαστοράκου: «Δεν λειτουργούμε με στρατιωτικά παραγγέλματα»

Η κυβερνητική εκπρόσωπος ανέφερε πως «έχουν γίνει προσλήψεις και έχουν γίνει τα μέγιστα για την ενίσχυση του ΕΣΥ»

Must Read

Ένα 24ωρο μετά την απόφαση για επίταξη ιατρικών υπηρεσιών στην Αττική, η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, μίλησε στον ΣΚΑΪ, λέγοντας μεταξύ άλλων πως μέχρι στιγμής η προσέλευση όσων κλήθηκαν έχει φτάσει στο 90%.

Για την επίταξη περαιτέρω ιδιωτικών κλινικών επανέλαβε πως υπάρχει συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα. «Το σύστημα υγείας είναι ένα και περιλαμβάνει τα νοσοκομεία του ΕΣΥ, τα στρατιωτικά νοσοκομεία, ιδιωτικές κλινικές και πολυδύναμες ΜΕΘ».

Τι γίνεται με τις προσλήψεις

Η κ. Πελώνη ανέφερε πως έχουν γίνει προσλήψεις και έχουν γίνει τα μέγιστα για την ενίσχυση του ΕΣΥ. «Έχουν προσληφθεί 10.000, από τους οποίους οι 4.000 θα μονιμοποιηθούν μέσω ΑΣΕΠ. Έχει γίνει ό,τι είναι δυνατόν» επισήμανε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Μαστοράκου: «Οι γιατροί δεν λειτουργούν με στρατιωτικά παραγγέλματα»

«Ο γιατρός της γειτονιάς είναι σημαντικός πυλώνας της δημόσιας υγείας, τόνισε μιλώντας στον ΑΝΤ1, η Άννα Μαστοράκου Α’ Αντιπρόεδρος Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου και Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας, σχολιάζοντας την επίταξη των ιατρικών υπηρεσιών.

«Δεν λειτουργούμε με στρατιωτικά παραγγέλματα. Θέλαμε λίγο χρόνο για να δούμε πως θα γίνει», τόνισε η κ. Μαστοράκου και πρόσθεσε ότι στόχος ήταν να καλυφθεί το ΕΣΥ από τις εφεδρείες του συστήματος υγείας και όπως είπε ο ιδιωτικός τομέας θα έπρεπε να είναι η ύστατη λύση.

Υπογράμμισε ακόμα, ότι οι ιδιώτες γιατροί ήθελαν να προσφέρουν εθελοντικά, αλλά με ένα ευέλικτο ωράριο, προκειμένου να μην αφήσουν τους ασθενείς τους πίσω, σύμφωνα με την κ. Μαστοράκου.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This