Τρίτη 3/8/2021

Τι απαντούν οι ΛΟΑΤΚΙ για την ανάρτηση που προκάλεσε σάλο

Έβαλαν και τον αρχικό πίνακα αναλύοντας τον!

Απάντηση στην ανάρτηση με τον παραποιημένο πίνακα του Βρυζάκη που προκάλεσε σάλο, έδωσε η κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ με ανάρτηση στον λογαριασμό τους στο ίνσταγκραμ. Έγραψαν συγκεκριμένα:

«200 χρόνια από την επανάσταση. 200 χρόνια ελευθερίας. Μπορεί η Ελλάδα ως κράτος να δημιουργήθηκε χρόνια μετά, αλλά ως έθνος προϋπήρχε.

Είμαστε χαρούμενοι Έλληνες, που έχουμε προγόνους ήρωες που πάλεψαν για την ελευθερία τους και τα δικαιώματα τους. Με γενναιότητα και πατριωτισμό κατάφεραν να απελευθερωθούν και να αγωνιστούν για αυτά που τους είχαν στερηθεί. Η προηγούμενη φωτογραφία, δεν είχε σκοπό να προσβάλει. Είχε σκοπό να περάσει ένα κοινωνικό μήνυμα. Να δημιουργήσει μια αλληγορία. Όπως οι εθνικοί ώρες, πάλεψαν για την ελευθερία τους, και ένοπλα επαναστάτησαν, έτσι και οι καταπιεσμένες κοινότητες σήμερα αγωνίζονται για τα δικά τους δικαιώματα τα οποία προσβάλλονται καθημερινά.

Η σημαία που αντικατέσταθηκε δεν ήταν η σημερινή ελληνική σημαία. Ήταν η επαναστατική σημαία των Μαυρομιχαλαίων οι οποίοι συμμετείχαν στην υποκείμενη από την Ρωσία επανάσταση το 1769. Η σημαία αυτή είναι λευκή με κυανό σταυρό. Από τον επόμενο χρόνο κιόλας της επανάστασης η σημαία άλλαξε. Μέχρι το σήμερα έχει αλλάξει αρκετές φορές. Σήμερα επειδή ακόμη και εσείς που με απειλήσατε δεν γνωρίζετε, η σημαία περιέχει εννέα, οριζόντιες και εναλλασσόμενες λευκές και κυανές παράλληλες λωρίδες, καθώς και ως καντόνι (άνω προΐστιο μέρος) έναν λευκό Σταυρό μέσα σε ένα κυανό τετράγωνο. Οι εννέα λωρίδες αντιστοιχούν στις συλλαβές της ιστορικής φράσης «Ελευθερία ή Θάνατος», όπως παράλληλα και στα γράμματα της λέξης «Ελευθερία». Ο Σταυρός συμβολίζει την επικρατούσα θρησκεία της Ελλάδος. Επίσης, ήταν σύμβολο των Ελλήνων θαλασσοπόρων και συμβόλιζε τα τέσσερα σημεία του ορίζοντα.

Το μήνυμα που θέλουμε να περάσουμε είναι πως όπως τότε οι Έλληνες αγωνίστηκαν για την ελευθερία τους, τους θαυμάζουμε και νιώθουμε περήφανοι, έτσι και εμείς με την σειρά μας αντλούμε θάρρος και αγωνιζόμαστε για τα σημερινά ανθρώπινα δικαιώματα που απειλούνται καθημερινά.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ