Μετά την κοινωνία η κυβέρνηση στοχοποιεί και τους υγειονομικούς

«Η κυβέρνηση προσπερνά με μεγάλη ευκολία μια σειρά παράγοντες που συνδέονται με την διασπορά του ιού μέσα στις μονάδες υγείας»

Must Read

Η κυβέρνηση, στην προσπάθεια να αποτινάξει από πάνω της τις τεράστιες και εγκληματικές ευθύνες που έχει για την διαχείριση της πανδημίας, επιχειρεί όλο αυτό το διάστημα να μεταφέρει τις ευθύνες στις πλάτες των πολιτών χρησιμοποιώντας το αφήγημα της ατομικής ευθύνης.

  • του Χρήστου Κόνιαρη

Φαίνεται όμως ότι η κυβέρνηση δεν περιορίζεται στο να κουνά το δάχτυλο μόνο στην κοινωνία για παραβίαση των «μέτρων» της αλλά επιχειρεί να μεταφέρει και ευθύνες για την διασπορά του ιού μέσα στις μονάδες υγείας στους εργαζόμενους στην υγεία που σήμερα βρίσκονται στην πρώτη γραμμή για την αντιμετώπιση της πανδημίας και υφίστανται τις συνέπειες των καταστροφικών πολιτικών που εφαρμόζει η ίδια στην υγεία.

Αυτή τη στρατηγική υπηρετεί και η επικοινωνιακού χαρακτήρα απόφαση του υπ. Υγείας για διενέργεια δύο τεστ την εβδομάδα στο προσωπικό των μονάδων υγείας που δεν έχει εμβολιαστεί θεωρώντας ότι η διασπορά του ιού οφείλεται σε αυτούς τους εργαζόμενους.

Η κυβέρνηση προσπερνά με μεγάλη ευκολία μια σειρά παράγοντες που συνδέονται με την διασπορά του ιού μέσα στις μονάδες υγείας όπως:

  • τις συνθήκες νοσηλείας και την συνύπαρξη περιστατικών covid και non covid μέσα στο ίδιο νοσοκομείο
  • την υποστελέχωση των μονάδων υγείας που οδηγεί σε εντατικοποίηση της εργασίας με υπαρκτό τον κίνδυνο της παράκαμψης των υγειονομικών πρωτοκόλλων.
  • τα ελλιπή μέτρα προστασίας που λαμβάνονται στις μονάδες υγείας για τον περιορισμό της διασποράς και την απουσία τακτικών διαγνωστικών τεστ για όλο το προσωπικό και τους ασθενείς
  • την αναγκαστική παρουσία συνοδών μέσα στα νοσοκομεία αφού δεν έχουν γίνει οι απαραίτητες προσλήψεις και το λιγοστό προσωπικό δεν μπορεί να εξυπηρετήσει όλες τις ανάγκες.
  • Το γεγονός ότι οι υγειονομικοί, ανεξάρτητα αν είναι εμβολιασμένοι, προσφέρουν υπηρεσίες στους ασθενείς λαμβάνοντας μέτρα προστασίας με βάση τα μέσα που τους προσφέρονται για να αποτρέψουν την διασπορά του ιού.
  • Αποκρύπτει σκόπιμα το γεγονός ότι ο εμβολιασμός μπορεί να προφυλάξει σε μεγάλο βαθμό τον εργαζόμενο από την πιθανότητα νόσησης όμως σε καμία περίπτωση δεν προφυλάσει τους ανθρώπους που έρχονται σε επαφή με τον εμβολιασμένο ο οποίος μπορεί να είναι φορέας μετάδοσης.

Αποκρύπτει επίσης ότι τα φιλικά στην κυβέρνηση μέσα ενημέρωσης είναι αυτά που καθημερινά δημιουργούν ένα κλίμα ανασφάλειας απέναντι στα εμβόλια αποτρέποντας μεγάλο τμήμα του πληθυσμού από τον εμβολιασμό χωρίς η ίδια να αντιδρά και να καταγγείλει αυτή την απαράδεκτη τακτική τους.

Άρα η πραγματοποίηση των τεστ μόνο στους υγειονομικούς που δεν έχουν εμβολιαστεί σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρείται ως ο παράγοντας που θα περιορίσει την μετάδοση του covid-19. Πολύ περισσότερο αυτή η απόφαση μπορεί να οδηγήσει σε αποκλεισμό από τα τεστ της πλειοψηφίας των εργαζομένων που έχουν εμβολιαστεί.

Αυτό που απαιτείται σήμερα πέραν του εμβολιασμού είναι η λήψη μέτρων που θα αντιμετωπίζουν όλους τους υπολοίπους παράγοντες που επισημάναμε και  συμβάλλουν στην διασπορά του ιού.

Επιπλέον η διασπορά του ιού απαιτεί την λήψη συγκεκριμένων μέτρων στους εργασιακούς χώρους και στα μέσα μαζικής μεταφοράς όπου οι πολίτες συνωστίζονται ενώ όσοι νοσούν πρέπει να έχουν την δυνατότητα ιατρικής παρακολούθησης προκειμένου να περιοριστεί η επίσκεψή τους στα νοσοκομεία.

Πρέπει να επισημάνουμε ότι το υγειονομικό κίνημα από την πρώτη στιγμή τάχθηκε υπέρ του εμβολιασμού απαιτώντας έγκυρη ενημέρωση όλων των εργαζομένων. Δυστυχώς η ενημέρωση ποτέ δεν συνέβη σε μαζική κλίμακα μέσα στα νοσοκομεία αλλά αντίθετα επιχειρήθηκε ο εμβολιασμός να επιβληθεί με «αστυνομικά» μέτρα φέροντας τα αντίθετα αποτελέσματα.

Ακόμα και σήμερα το υγειονομικό κίνημα συνεχίζει να δίνει μάχη για την επιτάχυνση του εμβολιασμού και την εμβολιαστική κάλυψη όχι μόνο των υγειονομικών αλλά και όλου του πληθυσμού, παρά το γεγονός ότι αυτός καρκινοβατεί εξαιτίας της απουσίας εμβολίων αλλά και του σχεδιασμού του εμβολιαστικού προγράμματος από την πλευρά της κυβέρνησης. Ταυτόχρονα απαιτεί τον συστηματικό έλεγχο όλων των υγειονομικών με αξιόπιστα τεστ για την προστασία της υγείας τους ώστε να διασφαλιστεί η δυνατότητα να συνεχίσουν να παρέχουν τις πολύτιμες υπηρεσίες τους σε όσους τις έχουν ανάγκη.

πηγή: ygeionomikoi.gr

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This