Πέμπτη 29/7/2021

Η ΕΙΝΑΠ καταγγέλλει τη συμπεριφορά της διοίκησης του Ευαγγελισμού σε ειδικευόμενους γιατρούς

Τι αναφέρει η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας και Πειραιά

Η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας και Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) με ανακοίνωσή της και έγγραφο προς τη διοίκηση 1ης Υ.ΠΕ., καταγγέλλει τον Διοικητή του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» Αναστάσιο Γρηγορόπουλο και τον Αναπληρωτή Διοικητή Ηρόδοτο Βαμβουρέλη, για «απαράδεκτη, πρωτοφανή αυταρχική ενέργεια σε ειδικευόμενους γιατρούς».

Σύμφωνα με την ΕΙΝΑΠ αποφάσισαν να επιβάλλουν σε έναν ειδικευόμενο ποινή στέρησης μισθού 15 ημερών «για απρεπή και επιθετική συμπεριφορά στου πρόσωπο του Αναπληρωτή Διοικητή» και για «απείθεια», ενώ σε άλλον ειδικευόμενο ποινή στέρησης μισθού 5 ημερών «γιατί δε φορούσε σωστά τη μάσκα του».

Οι ποινές αυτές, όπως αναφέρεται στη σχετική καταγγελία, συνοδεύονται από «συστάσεις» «να είστε περισσότερο προσεκτικοί στη συμπεριφορά σας προς τους εκπροσώπους της Διοίκησης του νοσοκομείου».

«Συνιστούμε στους κ.κ Γρηγορόπουλο και Βαμβουρέλη, αλλά και σε όλους τους Διοικητές νοσοκομείων να ασχοληθούν με τα σοβαρά προβλήματα και με τις μεγάλες ελλείψεις προσωπικού και υποδομών, αντί να παρενοχλούν το ιατρικό έργο των ειδικευόμενων και όλων των γιατρών», αναφέρει χαρακτηριστικά η ΕΙΝΑΠ.

Ολόκληρη η καταγγελία:

Το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ καταγγέλλει τον Διοικητή του νοσοκομείου «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ» κ. Γρηγορόπουλο και τον Αναπληρωτή Διοικητή κ. Βαμβουρέλη οι οποίοι προχώρησαν σε μία απαράδεχτη, πρωτοφανή αυταρχική ενέργεια σε ειδικευόμενους γιατρούς.

Συγκεκριμένα, επιβάλλουν σε έναν ειδικευόμενο ποινή στέρησης μισθού 15 ημερών «για απρεπή και επιθετική συμπεριφορά στου πρόσωπο του Αναπληρωτή Διοικητή» και για «απείθεια». Σε άλλον ειδικευόμενο ποινή στέρησης μισθού 5 ημερών «γιατί δε φορούσε σωστά τη μάσκα του».

Οι ποινές αυτές συνοδεύονται από «συστάσεις» «να είστε περισσότερο προσεκτικοί στη συμπεριφορά σας προς τους εκπροσώπους της Διοίκησης του νοσοκομείου».

Ιδιαίτερα αυτή την περίοδο, είναι εξοργιστικά προκλητικό Διοικητές νοσοκομείων να στρέφονται ενάντια στους ειδικευόμενους γιατρούς που επί 13 συνεχόμενους μήνες είναι στην πρώτη γραμμή ενάντια στην πανδημία.

Συνιστούμε στους κ.κ Γρηγορόπουλο και Βαμβουρέλη, αλλά και σε όλους τους Διοικητές νοσοκομείων να ασχοληθούν με τα σοβαρά προβλήματα και με τις μεγάλες ελλείψεις προσωπικού και υποδομών, αντί να παρενοχλούν το ιατρικό έργο των ειδικευόμενων και όλων των γιατρών.

Απαιτούμε την άμεση παρέμβαση του Διοικητή της 1ης Υ.Πε. και της Πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας ώστε να ακυρωθεί αμέσως αυτή η απαράδεκτη ενέργεια.

Αυτονόητα προσφέρουμε και στους δύο συναδέλφους ειδικευόμενους γιατρούς κάθε αναγκαία πρακτική στήριξη (οικονομική, νομική, κ.λπ.).

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ