Χάρης Θεοχάρης: «Ο τουρισμός μπορεί να ανοίξει και πριν τις 14 Μαΐου»

Must Read

Μήνυμα ασφαλούς ανοίγματος της ελληνικής τουριστικής βιομηχανίας στέλνει στην παγκόσμια τουριστική κοινότητα, ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, υπογραμμίζοντας πως φιλοξενούμε με ασφάλεια και φροντίζουμε κάθε τουρίστα σαν να είναι μέλος της οικογένειάς μας. «Στην Ελλάδα νοιαζόμαστε, αλλά και έχουμε αποδείξει ότι πρωτοπορούμε στην εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων», σημείωσε.

Ο κ. Θεοχάρης, αφού έκανε εκτενή αναφορά στο Ψηφιακό Πράσινο Πιστοποιητικό Εμβολιασμού, που όπως εξήγησε, θα συμβάλλει καθοριστικά στην αύξηση της ροής εισερχομένων τουριστών στη χώρα, άφησε μια αχτίδα αισιοδοξίας τονίζοντας πως οι ελεύσεις ξένων επισκεπτών στην Ελλάδα ενδέχεται να ξεκινήσουν και πριν την 14η Μαίου. «Αν όλα εξελιχθούν καλά στο μέτωπο του κορωνοϊού, με την πρώτη χαραμάδα, η Ελλάδα θα είναι σε θέση να υποδεχτεί τουρίστες και νωρίτερα», αναφέρει και προσθέτει ότι το υπουργείο συζητά για σταδιακή απελευθέρωση των ταξιδιών από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, το Ισραήλ, τη Σερβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Μάλιστα, ο κ. Θεοχάρης δήλωσε πως φέτος θα επιτρέπεται το yachting (απόπλους/κατάπλους), καθώς και οι κρουαζιέρες χωρίς ενδιάμεσες στάσεις σε λιμάνια, οι λεγόμενες «blue cruises». «Γενικώς, το διεθνές ενδιαφέρον για το άνοιγμα του ελληνικού τουρισμού είναι πολύ μεγάλο και συχνά εκδηλώνεται με έντονη αδημονία» είπε.

Σχέδιο επανεκκίνησης τουρισμού

Όπως εξήγησε ο ο υπουργός Τουρισμού, μετά τις 14 Μαϊου, θα θέσουμε σε εφαρμογή το συνολικό σχέδιο επανεκκίνησης του τουρισμού. «Αυτό αφορά, πρώτον, τον τρόπο που θα μπορεί κάποιος να έρθει στη χώρα μας. Θα πρέπει ή να είναι εμβολιασμένος ή να έχει αναρρώσει από την ασθένεια ή να έχει αρνητικό τεστ. Δεύτερον, όταν έρθει, θα υποβληθεί με το καινοτόμο σύστημα «EVA» σε δειγματοληπτικό, στοχευμένο έλεγχο στο αεροδρόμιο. Τρίτον, θα αξιοποιήσουμε τα rapid tests. Τέταρτον, θα υπάρχουν ξενοδοχεία απομόνωσης για τα κρούσματα. Πέμπτον, τα πρωτόκολλα που θα ισχύουν και φέτος» επεσήμανε.

Απευθυνόμενος στους επιχειρηματίες του κλάδου και δη του ξενοδοχειακού, που με τη σειρά τους αναμένουν τα υγειονομικά πρωτόκολα, ο κ. Θεοχάρης γνωστοποιεί ότι τις επόμενες ημέρες, θα παρουσιαστούν αυτά επικαιροποιημένα, με γνώμονα την ασφάλεια εργαζομένων και επισκεπτών. Ειδικά στο σκέλος των εργαζομένων, στάθηκε στον κατά προτεραιότητα εμβολιασμό των εργαζομένων στον τουρισμό, μετά από τον ευάλωτο πληθυσμό.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This