Σάββατο 24/7/2021

Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Όσοι έχουν εμβολιαστεί δεν χρειάζεται να κάνουν self test»

Τη μικρή πιθανότητα να βγει κάποιος θετικός σε κορωνοϊό ενώ έχει εμβολιαστεί και με τις δύο δόσεις, επισήμανε ο καθηγητής πνευμονολογίας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

Συγκεκριμένα, μιλώντας για τα self tests και την μερίδα των πολιτών που θα πρέπει να τα κάνει, ο καθηγητής εξήγησε πως όσοι έχουν εμβολιαστεί και με τις δύο δόσεις, δεν χρειάζεται να το αγοράσουν. «Η πιθανότητα να βγει κάποιος θετικός σε κορωνοϊό ενώ έχει εμβολιαστεί και με τις δύο δόσεις και έχουν περάσει 15 ημέρες από τη χορήγηση της δεύτερης δόσης είναι μικρότερη από 1%» εξήγησε και συμπλήρωσε: «Άρα κατ’ ουσία αυτοί δεν χρειάζεται να κάνουν τα self tests».

Μάλιστα, ο καθηγητής επικαλέστηκε δύο μελέτες που έγιναν σε υγειονομικούς που εργάζονται σε νοσοκομεία σύμφωνα με τις οποίες το ποσοστό των εμβολιασμένων που βρέθηκαν θετικοί σε τεστ ήταν 1% στη μία μελέτη και 0,05% στη δεύτερη μελέτη.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ