Ζέτα Μακρή: «Οι Πανελλαδικές θα γίνουν στην ώρα τους, προτεραιότητα το άνοιγμα γυμνασίων και λυκείων» (video)

Must Read

Προτεραιότητα στην επαναλειτουργία των γυμνασίων και των λυκείων δίνει το Υπουργείο Παιδείας, σύμφωνα με την υφυπουργό, Ζέτα Μακρή.

«Όταν μας δώσουν το πράσινο φως οι επιδημιολόγοι, τότε εμείς είμαστε έτοιμοι να επιστρέψουμε στην δια ζώσης εκπαίδευση. Γυμνάσια και Λύκεια έμειναν κλειστά περισσότερο χρόνο. Γι’ αυτό και για άλλους λόγους βρίσκονται στην προτεραιότητα του υπουργείου», τόνισε.

Παράλληλα υποστήριξε ότι οι Πανελλαδικές εξετάσεις θα διεξαχθούν στην ώρα τους, μέσα στον Ιούνιο, όπως έγιναν και πέρυσι, δίχως να προσδιορίσει την ακριβή ημερομηνία.

Self – test και εμβολιασμοί

Σύμφωνα με την κ. Μακρή, αν αποφασιστεί από τους ειδικούς η επαναλειτουργία των σχολείων στις 5 Απριλίου, αυτό θα γίνει με self tests. Όπως είπε, υπάρχει σχέδιο να γίνεται τεστ σε καθηγητές και μαθητές κάθε Δευτέρα. «Επιθυμία μας να γυρίσουν με ασφάλεια στην τάξη τους παιδιά και εκπαιδευτικοί».

Όπως είπε η υφυπουργός Παιδείας, το υπουργείο ζήτησε και πέτυχε να γίνει κατά προτεραιότητα εμβολιασμός των εκπαιδευτικών στα ειδικά σχολεία, αλλά και των παιδιών και του βοηθητικού προσωπικού σε αυτά. Μάλιστα, υποστήριξε, ότι υπάρχει συνεννόηση με το Υπουργείο Υγείας, ώστε οι αδιάθετες δόσεις εμβολίων να αξιοποιούνται τόσο σε εκπαιδευτικούς ειδικών σχολείων όσο και σε εν γένει εκπαιδευτικούς.

Voucher 200 ευρώ

Σε ό,τι αφορά στο voucher των 200 ευρώ για τους μαθητές, τόνισε πως «το ότι θέλουμε όλος ο μαθητικός πληθυσμός να αποκτήσει τεχνολογικό εξοπλισμό, δεν σημαίνει ότι η τηλεκπαίδευση θα μείνει. Αλλά αλίμονο αν ψηφιακά δεν βοηθήσουμε αυτό το κεκτημένο που αποκτήθηκε λόγω πανδημίας, να βελτιωθεί και να παραμείνει ως ένα όπλο».

Μάλιστα, η κ. Μακρή έκανε αναφορά και στα κριτήρια με τα οποία δόθηκε ο εξοπλισμός, τονίζοντας πως προτιμήθηκαν οι περισσότερο αδύνατοι οικονομικά, και αφού υπάρξει περιθώριο θα επεκταθεί και σε άλλους, οι οποίοι χωρίς να είναι τόσο αδύναμοι, έχουν εξίσου μεγάλη ανάγκη.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This