Παρασκευή 30/7/2021

Υπεραιωνόβια Βολιώτισσα 101 ετών νίκησε τον κορωνοϊό!

Νικήτρια από τη μάχη που έδωσε με τον κορωνοϊό βγήκε μία υπεραιωνόβια 101 ετών που πήρε εξιτήριο από το Γενικό Νοσοκομείο Βόλου.

Η κυρία Όλγα από τη Μαγνησία κατάφερε να ξεγελάσει τον φονικό ιό και είναι η δεύτερη μεγαλύτερη σε ηλικία ασθενής από COVID-19 στην Ελλάδα, που νίκησε τον κορωνοϊό και πήρε εξιτήριο! Στην Ελλάδα το πρώτο περιστατικό που αναφέρθηκε αφορά σε μία ηλικιωμένη 102 χρόνων από την Κέρκυρα.

Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα «Ταχυδρόμος», η  ιστορία της συγκαταλέγονται μεταξύ εκείνων που θα κάνουν σίγουρα τον γύρο του κόσμου, καθώς αποπνέει ελπίδα την ώρα που η πανδημία έχει αναζωπυρωθεί στην Ελλάδα αλλά και σε δεκάδες άλλες χώρες, προκαλώντας μεγάλη ανησυχία και δη για τις ευπαθείς ομάδες.

Η κυρία Όλγα Κοντογιώργη, τρόφιμος του Γηροκομείου Καναλίων Σουρλίγκειο, κατάφερε μετά από 40 ημέρες νοσηλείας να βγει από το Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου όρθια.

axil volos

Είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο στις στις 27 Ιανουαρίου, όταν εμφάνισε συμπτώματα και αργότερα επιβεβαιώθηκε ότι είχε μολυνθεί με τον ιό, μαζί με άλλους τρόφιμους του Σουρλίγκειου. Αρχικά η κατάσταση της υγείας της δεν ήταν ιδιαίτερα επιβαρυμένη. Η κλινική της εικόνα συγκριτικά με άλλους τρόφιμους της ίδιας δομής ήταν καλύτερη. Οι γιατροί ωστόσο δεν έκρυβαν ότι ανησυχούν. Ο φόβος τους αφορούσε κυρίως τις αντοχές του οργανισμού της στις επιπλοκές που μπορούσε να προκαλέσει η νόσος, εξαιτίας του προχωρημένου της ηλικίας. Και όμως η γιαγιούλα τους διέψευσε όλους. Δεν χρειάστηκε να νοσηλευτεί καν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Την ίδια ώρα 10 τρόφιμοι της ίδια δομής άφηναν την τελευταία τους πνοή σταδιακά «χτυπημένοι» από τη νόσο.

Η νοσηλεία της κ. Όλγας περιορίστηκε στην Α’ Κλινική COVID-19 μέχρι που πήρε το εξιτήριο. Δεν διασωληνώθηκε. Είχε λίγο πυρετό και ορισμένες δυσλειτουργίες στο αναπνευστικό, οι οποίες όμως αντιμετωπίστηκαν χωρίς να χρειαστεί μηχανική υποστήριξη.

5032643 1

Πήρε εξιτήριο στις 8 Μαρτίου, μετά από αρνητικό τεστ. Βγήκε μάλιστα από τον θάλαμο όρθια και μπήκε στο ασθενοφόρο που θα την μετέφερε πίσω στο Γηροκομείο Καναλίων, όπου διαμένει τα τελευταία χρόνια αφού δεν έχει οικογένεια. 

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ