Δευτέρα 2/8/2021

Αναφορά-βόμβα αστυνομικών εκθέτει τον Καραμαλάκη

«Προφορικές εντολές επικαλούμενες αόριστα επείγοντες λόγους»

Μια εβδομάδα μετά την επίσημη ανακοίνωση της ΓΑΔΑ ότι όσα έχουν γραφτεί σε δημοσιεύματα για την φύλαξη δημοσιογράφων από αστυνομικά όργανα είναι… παραμύθια, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Βορειοανατολικής Αττικής ζητά να πέσουν οι μάσκες.

Για την απασχόληση αστυνομικών και περιπολικών στη φύλαξη γνωστού τηλεπαρουσιαστή – δημοσιογράφου είχε τοποθετηθεί με οργισμένη ανάρτηση και ο αντιδήμαρχος Ραφήνας Χρήστος Τσεμπέρης, ωστόσο η επίσημη απάντηση της αστυνομίας ήταν ότι όλα αυτά δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα.

gada

Ωστόσο αστυνομικοί με ανακοίνωσή τους «φωτογραφίζουν» τον γνωστό παρουσιαστή – δημοσιογράφο και κάνουν λόγο για ευθύνες ιθυνόντων που αποφασίζουν τη διάθεση αστυνομικού προσωπικού εκθέτοντάς τους αναίτια αυτούς σε κίνδυνο. Επιπλέον αναφέρουν ότι αυτά τα φαινόμενα πρέπει επιτέλους να εκλείψουν και να προστευθεί η ζωή, το κύρος και η προσωπικότητα του αστυνομικού:

«Σε εκπομπές τονίζει ότι δικαιούται πλήρους αστυνομικής προστασίας»

«Τελευταία έχει αναδειχτεί σε μείζον θέμα η αστυνομική φύλαξη κι ασφάλεια τηλεοπτικού προσώπου και δημοσιογράφου, ο οποίος σε αλλεπάλληλες πολύωρες εκπομπές του τονίζει ότι δικαιούται πλήρους αστυνομικής προστασίας όλο το 24ωρο.

Αναπόφευκτα λόγω της ανάδειξης του όλου θέματος, πρέπει να τονισθεί ότι η νόμιμη ¨διάθεση¨ αστυνομικού προσωπικού είναι μια σύνθετη διοικητική πράξη και διαδικασία στην οποία έχουν ρόλο η Δ/νση Προστασίας Επισήμων Προσώπων, Ειδική Γνωμοδοτική Επιτροπή, η Γ.Α.Δ.Α., οι σχετικές Υπηρεσίες Ασφαλείας με Αποφασιστική αρμοδιότητα, στο τέλος, του Γραφείου του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., το οποίο αποφασίζει σχετικά. Οι τυχόν ενδιάμεσες εκθέσεις και εισηγήσεις είναι απλώς γνωμοδοτικές και δεν παράγουν δέσμια θέση για το Γραφείο του Αρχηγού, το οποίο σε πολλές περιπτώσεις αποφασίζει διαφοροποιημένα ή και διαφορετικά. Βεβαίως και οι αποφάσεις αυτές υφίστανται την κριτική της Κοινής Γνώμης και του ηλεκτρονικού και έντυπου Τύπου, όπως είθισται σε κάθε δημοκρατική Πολιτεία. Επίσης, εκεί ελάχιστοι γνωρίζουν με σαφήνεια την αίτηση ενδιαφερομένου και τα επικαλούμενα κρίσιμα στοιχεία του φακέλου που την συνοδεύουν, με αποτέλεσμα για κάποιες αποφάσεις η κριτική να είναι άδικη ή υπερβολική ως προς την ευθύνη των οργάνων.

«Αυτά έχουν τονισθεί στον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ.»

Εκεί όμως που η ευθύνη των ιθυνόντων είναι αυταπόδεικτη και υπερχειλής είναι όταν αποφασίζεται η διάθεση αστυνομικού προσωπικού και ο τρόπος που διατίθεται, αναίτια εκθέτει αυτούς σε κίνδυνο υγείας και ζωής. Αυτά έχουν τονισθεί στον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. από αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης μας και από τον Πρόεδρο αυτής κ. Τσουμάνη Κωνσταντίνου. Πολλές φορές η σχετική Απόφαση είναι προφορική επικαλούμενη αόριστα επείγοντες λόγους, χωρίς καμία προετοιμασία και υποδομή με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Αυτά τα φαινόμενα πρέπει να εκλείψουν δεν είναι ίδια πολιτισμένης Πολιτείας και σ΄ αυτά το οργανωμένο συνδικαλιστικό κίνημα έχει και λόγο και παρέμβαση, προστατεύοντας τη ζωή, την υγεία, το κύρος και την προσωπικότητα του εργαζόμενου αστυνομικού» αναφέρουν.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο ρατσισμός των ελίτ