Lockdown: Πως ανοίγει το λιανεμπόριο στις 5/4 – Τι θα γίνει με σχολεία, εμπορικά κέντρα και μετακινήσεις

Σήμερα, Τετάρτη (31/3) η κρίσιμη συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων

Must Read

Η επαναλειτουργία του λιανεμπορίου είναι γεγονός. Όπως όλα δείχνουν, την ερχόμενη Δευτέρα, 5 Απριλίου, οι επιχειρήσεις θα ανεβάσουν τα ρολά τους, όχι με τη μέθοδο του click away, αλλά, σύμφωνα με τον ΓΓ Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Παναγιώτη Σταμπουλίδη, θα είναι κανονικό άνοιγμα με περιορισμούς και sms στο 13032.

Τι και αν τα κρούσματα χθες, Τρίτη (30/3) άγγιξαν τα 4.380! Ο κυβερνητικός σχεδιασμός δεν πρόκειται να αλλάξει, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να προχωρά σε χαλάρωση των μέτρων.

Διαβάστε ακόμα: Δερμιτζάκης: «Μπορεί να φτάσουμε στα 5000 κρούσματα την ημέρα – Αυτό το lockdown δεν δουλεύει»

Η κατάσταση έχει διχάσει τόσο την κυβέρνηση όσο και τους επιστήμονες, με μια μεγάλη μερίδα εξ αυτών να μην διστάζει να διαπληκτίζεται ακόμη και στον δημόσιο λόγο, ανταλλάσσοντας βαρείς χαρακτηρισμούς.

Η επιτροπή των λοιμωξιολόγων συνεδριάζει σήμερα (31/3) επί τη βάσει των κυβερνητικών προτάσεων για την σταδιακή επανεκκίνηση οικονομικών και κοινωνικών δραστηριότητων.

Έτσι θα ανοίξει το λιανεμπόριο

Ο Παναγιώτης Σταμπουλίδης μίλησε για το πώς θα ανοίξει η αγορά και ανέφερε πως αν πάρουν το «πράσινο φως» από την Επιτροπή, πάμε για άνοιγμα με περιορισμούς, αλλά όχι με μοντέλο click away και click inside.

«Πάμε σε κανονικό άνοιγμα καθώς τα δύο αυτά εργαλεία δεν βοηθούν στην παρούσα φάση. Το 13032 θα ισχύσει, αυτό θα είναι το ένα από τα εργαλεία. Θα ανοίξουν κανονικά και τα πολυκαταστήματα, αν δοθεί το πράσινο φως. Οι κανόνες ήταν οριζόντιοι στην προηγούμενη φάση, δεν καταλαβαίνω γιατί θα πρέπει να γίνει τώρα διάκριση», είπε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε ακόμα: Στα «κάγκελα» οι εργαζόμενοι σε επισιτισμό και τουρισμό, απειλούν με κινητοποιήσεις

Πότε θα ανοίξουν τα σχολεία

  • Για μια εβδομάδα μετά το άνοιγμα του λιανεμπορίου, δηλαδή στις 12 Απριλίου, είναι προγραμματισμένο να ανοίξουν τα σχολεία
  • Η κυβέρνηση έχει αποφασίσει σε πρώτη φάση να επιστρέψουν στα θρανία τους οι μαθητές των Λυκείων και πολύ πιθανόν και των Γυμνασίων
  • Σε δεύτερο χρόνο θα συζητηθεί η επαναλειτουργία των Δημοτικών
  • Αυτό που θεωρείται σχεδόν βέβαια είναι ότι η επιστροφή μαθητών και καθηγητών στις αίθουσες θα γίνει με τη διενέργεια self test

Αν γυμνάσια και λύκεια πάνε για τις 12 Απριλίου, τότε τα δημοτικά θα ανοίξουν είτε στις 19 Απριλίου είτε τη Δευτέρα 10 Μαΐου, καθώς στις 26 Απριλίου είναι Μεγάλη Δευτέρα, και το υπουργείο Παιδείας έχει ανακοινώσει ότι φέτος δεν θα αξιοποιηθούν οι ημέρες των διακοπών του Πάσχα για μαθήματα, όπως είχε γίνει πέρυσι.

Πότε θα επιτραπούν οι διαδημοτικές μετακινήσεις

  • Πιθανότατα από το ερχόμενο Σάββατο (3/4) θα επιτραπούν οι διαδημοτικές μετακινήσεις
  • άγνωστο αν θα γίνει απελευθέρωση και των περιφερειακών μετακινήσεων την Μεγάλη Εβδομάδα
  • Η ώρα απαγόρευσης της κυκλοφορίας, αναμένεται να παραμείνει στις εννιά το βράδυ

Πότε ανοίγει η εστίαση

Σύμφωνα με τον μέχρι σήμερα σχεδιασμό, στις 19 Απριλίου αναμένεται να ξεκινήσει η εστίαση σε εξωτερικούς χώρους μόνο.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This