Στα «κάγκελα» οι εργαζόμενοι σε επισιτισμό και τουρισμό, απειλούν με κινητοποιήσεις

Κατηγορούν τον Χατζηδάκη για αθέτηση δεσμεύσεων

Must Read

«Αυτό δεν είναι υπουργείο, είναι κ…χανείο» τονίζει σε δήλωσή του στη «δημοκρατία» ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Επισιτισμού – Τουρισμού Γιώργος Χότζογλου!

Η ΠΟΕΤΤ κατηγορεί τον υπουργό Κωστή Χατζηδάκη για αθέτηση δεσμεύσεων και προαναγγέλλει πανελλαδικές κινητοποιήσεις για τις 20 Απριλίου.

Μεταξύ άλλων καταγγέλλει: «Οι εποχικά εργαζόμενοι χωρίς δικαίωμα επαναπρόσληψης (κυρίως στον επισιτισμό) ακόμα να πληρωθούν το έκτακτο βοήθημα για τους μήνες Ιανουάριο, Φεβρουάριο το οποίο έχει εξαγγελθεί, έχουν υπογραφεί οι υπουργικές αποφάσεις και ακόμα το περιμένουμε. Να σημειωθεί ότι η κατηγορία αυτή των εργαζομένων είναι χωρίς εισόδημα από τον Αύγουστο του 2020. Η κλαδική συλλογική σύμβαση εργασίας των Ξενοδοχοϋπαλλήλων υπογράφθηκε, κατατέθηκε στο υπουργείο Εργασίας μαζί με τα απαραίτητα έγγραφα που ορίζει ο νόμος και ακόμα περιμένουμε τις κινήσεις του υπουργείου, ενώ ήδη οι εργοδότες κάνουν προτάσεις στο προσωπικό για αμοιβές των 650 ευρώ στα επίπεδα την Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Παράλληλα η Κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας στον επισιτισμό έληξε τον Φεβρουάριο του 2021, χωρίς ουδέποτε η παρούσα κυβέρνηση να την κηρύξει υποχρεωτική.

Δικαιούχοι κινδυνεύουν να χάσουν επιδόματα

»Άφαντα τα ένσημα από τις μονομερείς αναστολές συμβάσεων του 2020! Ακόμα περιμένουμε να φανούν τα ένσημα στον ΕΦΚΑ από τις αναστολές, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι που είναι δικαιούχοι επιδομάτων, όπως αυτό της λοχείας, να κινδυνεύουν να τα χάσουν. Δεν μας απαντά κανείς τι θα γίνει με τους εποχικά εργαζομένους στον κλάδο επισιτισμού – τουρισμού, που σύμφωνα με τις εξαγγελίες του αρμόδιου υπουργού Τουρισμού ο κλάδος θα ανοίξει 14 Μαΐου, πώς θα επιβιώσουν μέχρι τον Ιούλιο που θα πάρουν τον πρώτο τους μισθό, καθώς η πλειοψηφία θα επιστρέψει στην εργασία Ιούνιο;»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This