Κυριακή 25/7/2021

Από σήμερα ως τις 9 Απριλίου οι δηλώσεις για τις αναστολές συμβάσεων Απριλίου

Θα αφορούν είτε όλο τον μήνα Απρίλιο, είτε μέρος αυτού.

Σήμερα στις 12.00, ανοίγει το Πληροφοριακό Σύστημα ΕΡΓΑΝΗ για υποβολή δηλώσεων αναστολής των συμβάσεων εργασίας εργαζομένων για τον μήνα Απρίλιο 2021.

Οι επιχειρήσεις – εργοδότες έως την Παρασκευή 9 Απριλίου θα μπορούν να υποβάλλουν δηλώσεις αναστολής συμβάσεων εργασίας που θα αφορούν είτε όλο τον μήνα Απρίλιο, είτε μέρος αυτού.

Από τις 10 Απριλίου και έπειτα οι επιχειρήσεις – εργοδότες θα μπορούν να προαναγγέλλουν αναστολές συμβάσεων εργασίας εργαζομένων, μη έχοντας τη δυνατότητα μεταβολής των δηλώσεων για προηγούμενο χρονικό διάστημα.

Όσες επιχειρήσεις υπάγονται σε ΚΑΔ που η λειτουργία τους έχει ανασταλεί με εντολή δημόσιας Αρχής, ανεξαρτήτως αν έχουν επιτρεπόμενες ή μη δραστηριότητες, υποχρεώνονται να θέσουν σε αναστολή τις συμβάσεις εργασίας των εργαζομένων τους, εκτός από αυτούς που απασχολούνται σε επιτρεπόμενες δραστηριότητες. Για τις επιχειρήσεις αυτές δεν ισχύει κανένα κριτήριο επιλεξιμότητας.

Όσες επιχειρήσεις εδρεύουν ή έχουν παραρτήματα σε περιοχές που εντάσσονται στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου και υπάγονται σε ΚΑΔ που η λειτουργία τους έχει ανασταλεί με εντολή δημόσιας Αρχής, ανεξαρτήτως αν έχουν επιτρεπόμενες ή μη δραστηριότητες, είναι υποχρεωμένες να θέσουν σε αναστολή τις συμβάσεις εργασίας των εργαζομένων τους, εκτός από αυτούς που απασχολούνται σε επιτρεπόμενες δραστηριότητες. Για τις συγκεκριμένες επιχειρήσεις επίσης δεν ισχύει κανένα κριτήριο επιλεξιμότητας.

Τέλος, όσες επιχειρήσεις είναι πληττόμενες βάσει ΚΑΔ, που ορίζονται από το υπουργείο Οικονομικών, έχουν τη δυνατότητα να θέσουν σε αναστολή συμβάσεις εργασίας των εργαζομένων τους για τον μήνα Απρίλιο 2021.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ