Από σήμερα ως τις 9 Απριλίου οι δηλώσεις για τις αναστολές συμβάσεων Απριλίου

Θα αφορούν είτε όλο τον μήνα Απρίλιο, είτε μέρος αυτού.

Must Read

Σήμερα στις 12.00, ανοίγει το Πληροφοριακό Σύστημα ΕΡΓΑΝΗ για υποβολή δηλώσεων αναστολής των συμβάσεων εργασίας εργαζομένων για τον μήνα Απρίλιο 2021.

Οι επιχειρήσεις – εργοδότες έως την Παρασκευή 9 Απριλίου θα μπορούν να υποβάλλουν δηλώσεις αναστολής συμβάσεων εργασίας που θα αφορούν είτε όλο τον μήνα Απρίλιο, είτε μέρος αυτού.

Από τις 10 Απριλίου και έπειτα οι επιχειρήσεις – εργοδότες θα μπορούν να προαναγγέλλουν αναστολές συμβάσεων εργασίας εργαζομένων, μη έχοντας τη δυνατότητα μεταβολής των δηλώσεων για προηγούμενο χρονικό διάστημα.

Όσες επιχειρήσεις υπάγονται σε ΚΑΔ που η λειτουργία τους έχει ανασταλεί με εντολή δημόσιας Αρχής, ανεξαρτήτως αν έχουν επιτρεπόμενες ή μη δραστηριότητες, υποχρεώνονται να θέσουν σε αναστολή τις συμβάσεις εργασίας των εργαζομένων τους, εκτός από αυτούς που απασχολούνται σε επιτρεπόμενες δραστηριότητες. Για τις επιχειρήσεις αυτές δεν ισχύει κανένα κριτήριο επιλεξιμότητας.

Όσες επιχειρήσεις εδρεύουν ή έχουν παραρτήματα σε περιοχές που εντάσσονται στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου και υπάγονται σε ΚΑΔ που η λειτουργία τους έχει ανασταλεί με εντολή δημόσιας Αρχής, ανεξαρτήτως αν έχουν επιτρεπόμενες ή μη δραστηριότητες, είναι υποχρεωμένες να θέσουν σε αναστολή τις συμβάσεις εργασίας των εργαζομένων τους, εκτός από αυτούς που απασχολούνται σε επιτρεπόμενες δραστηριότητες. Για τις συγκεκριμένες επιχειρήσεις επίσης δεν ισχύει κανένα κριτήριο επιλεξιμότητας.

Τέλος, όσες επιχειρήσεις είναι πληττόμενες βάσει ΚΑΔ, που ορίζονται από το υπουργείο Οικονομικών, έχουν τη δυνατότητα να θέσουν σε αναστολή συμβάσεις εργασίας των εργαζομένων τους για τον μήνα Απρίλιο 2021.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This