Σάββατο 24/7/2021

Οριστικό: Στις 12 Απριλίου ανοίγουν τα Λύκεια – Υποχρεωτικά τα self test

Πότε ανοίγουν Δημοτικά και Νηπιαγωγεία

Επιστρέφουν στα θρανία τους οι μαθητές του Λυκείου μία εβδομάδα μετά το άνοιγμα του λιανεμπορίου, δηλαδή τη Δευτέρα στις 12/4, με τη χρήση του αυτοδιαγνωστικού οικιακού τεστ.

Όπως είπε η κυβερνητικός εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη την επόμενη εβδομάδα θα γίνει αξιολόγηση για τα σχολεία με προοπτική της έναρξη λειτουργίας ορισμένων τάξεων σε περίπου δέκα ημέρες. Δεν παρέλειψε να τονίσει ότι, θα επαναξιολογηθεί η επαναλειτουργία καταστημάτων και εμπορικών κέντρων.

Τι θα ισχύσει με τα self test

Η επιστροφή μαθητών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και καθηγητών στις αίθουσες θα γίνει με υποχρεωτική διενέργεια self test κάθε Δευτέρα, ενώ σε σχετική τροπολογία του υπουργείου Παιδείας περιγράφεται ότι η υποβολή σε τεστ θα είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή στην εκπαιδευτική διαδικασία, σε σχολεία, πανεπιστήμια και σε άλλες εκπαιδευτικές δομές.

  • Στόχος της κυβέρνησης είναι η πρώτη παρτίδα των self tests να βρίσκεται από την επόμενη εβδομάδα στα ράφια των φαρμακείων
  • όπου οι πολίτες με το ΑΜΚΑ τους θα μπορούν να μεταβούν για να λάβουν δωρεάν το self tests που δικαιούνται

Άγνωστο πότε θα ανοίξουν τα δημοτικά

Στην παρούσα φάση δεν έχει διευκρινιστεί εάν οι μαθητές των δημοτικών και των νηπιαγωγείων θα επιστρέψουν στα σχολεία πριν ή μετά το Πάσχα.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ