Σάββατο 24/7/2021

Προσοχή! Άλλαξε το όριο ταχύτητας στη λεωφόρο Βουλιαγμένης

Μειώθηκε το όριο ταχύτητας από την Αλίμου έως και την Ποσειδώνος

Πιο προσεχτικοί καλούνται να είναι οι οδηγοί στη λεωφόρο Βουλιαγμένης μειώνοντας το «γκάζι» του οχήματός τους.

Το όριο ταχύτητας μειώνεται από 80 στα 70 χλμ./ώρα στο τμήμα της λεωφόρου Βουλιαγμένης από την Αλίμου έως και την Ποσειδώνος.

Την επαναξιολόγηση της ταχύτητας στο συγκεκριμένο σημείο έκρινε αναγκαία  η Διεύθυνση Διαχείρισης Μητροπολιτικών Υποδομών και έκανε γνωστό ότι από τη μείωση του ορίου κατά κατά 10 χλμ. επιτυγχάνονται τα εξής:

  • Μείωση των ατυχημάτων με τραυματισμό κατά 10% και των θανατηφόρων κατά 20%.
  • Μείωση πιθανότητας πρόκλησης ατυχήματος από 32% στην ταχύτητα των 80 km/h, σε 4,5% που αντιστοιχεί στα 70 km/h.
  • Περιβαλλοντικά οφέλη όπως, μείωση των εκπομπών οξειδίων του αζώτου, μονοξείδιου του άνθρακα, σχηματισμού όζοντος υδρογονανθράκων και σωματιδίων και μείωση θορύβου.
  • Αύξηση της διοχετευτικής ικανότητα του συγκεκριμένου οδικού τμήματος.

«Η Περιφέρεια Αττικής -εναρμονιζόμενη με τις σύγχρονες επιστημονικές απαιτήσεις και διεθνείς πρακτικές- θα συνεχίσει συστηματικά να ελέγχει και να μελετά τα όρια ταχύτητας στους κυκλοφοριακούς άξονες, ειδικά αυτά που έχουν καθορισθεί αρκετά χρόνια πριν, προκειμένου να εκσυγχρονίσει και να βελτιώσει τις κυκλοφοριακές συνθήκες, στην κατεύθυνση καλύτερων συνθηκών οδικής ασφάλειας στην Αττική» δήλωσε ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ