Βρέθηκε τσάντα ενός… Ρουβίκωνα στο κέντρο της Αθήνας

Υπήρχαν πληροφορίες για επίθεση κουκουλοφόρων

Must Read

Την τσάντα με τα μπουκάλια με μπογιές που βρέθηκε χθες κοντά στη Βουκουρεστίου εξετάζουν εξονυχιστικά στην ΕΛ.ΑΣ. σε μία προσπάθεια να ταυτοποιήσουν τα μέλη του Ρουβίκωνα που έκαναν… βόλτα στο ελληνικό κοινοβούλιο.

Σύμφωνα με αξιωματικούς της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής της ΕΛ.ΑΣ. οι δράστες, αμέσως μετά την κινητοποίηση των αρχών, κατάφεραν να διαφύγουν, τρέχοντας σε διάφορες κατευθύνσεις. Ένας από αυτούς εγκατέλειψε την τσάντα στην οποία κουβαλούσε μπουκάλια με μπογιές, καθώς φοβήθηκε ότι θα πέσει πάνω σε έλεγχο στο κέντρο της Αθήνας και θα συλληφθεί.

Λίγες ώρες μετά την επίθεση αστυνομικοί εντόπισαν την τσάντα και τη μετέφεραν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ. για να γίνουν έρευνες για DNA και αποτυπώματα.

Όλα αυτά την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη η Ένορκη Διοικητική Εξέταση που διέταξε χθες ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Αριστείδης Ανδρικόπουλος, σε μία προσπάθεια να αναζητηθούν οι ευθύνες. Χθες το μεσημέρι, μετά την πρωτοφανή εισβολή των κουκουλοφόρων αντιεξουσιαστών στον προαύλιο χώρο της Βουλής, η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη, ήταν εκνευρισμένη καθώς δεν μπορούσε να καταλάβει πως μία ομάδα 20 ατόμων κατάφερε να φτάσει μέχρι αυτό το σημείο και τελικά να συλληφθεί μόλις ένα άτομο, επειδή… σκόνταψε στα σκαλιά του Κοινοβουλίου.

Όπως λένε χαρακτηριστικά οι συνεργάτες της υπουργού, η ίδια μετέφερε “ξεκάθαρο μήνυμα” στον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. να… πέσουν κεφάλια. Η ΕΔΕ ανατέθηκε χθες σε αντιστράτηγο της ΕΛ.ΑΣ. και διερευνώνται οι ευθύνες του φρούραρχου της Βουλής, των δυνάμεων των ΜΑΤ που ήταν στο Κοινοβούλιο, όπως επίσης και των αρμόδιων αξιωματικών που συντόνιζαν την κατάσταση στο κέντρο επιχειρήσεων της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές από τη στιγμή που ξεκίνησαν οι καταδρομικές επιθέσεις των αντιεξουσιαστών στο κέντρο της Αθήνας, στο όνομα του αρχιεκτελεστή της 17 Νοέμβρη, Δημήτρη Κουφοντίνα, ο οποίος βρίσκεται σε απεργία πείνας και διεκδικεί νέα άδεια από τις φυλακές, έφτασαν πληροφορίες στην αστυνομία πως επρόκειτο να γίνει κάποιο χτύπημα στο ναό της δημοκρατίας.

Αυτός ήταν και ο λόγος που είχε εκπονηθεί ειδικό σχέδιο για να βρίσκονται σε επαγρύπνηση οι αστυνομικοί. Αυτό προέβλεπε την παρουσία “μισής” διμοιρίας στο σημείο από όπου κατάφεραν να μπουν οι δράστες. Ωστόσο αυτή δεν ήταν στη θέση της..

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This