Τραγωδία στο Πόρτο Χέλι: Απολογείται σήμερα ο χειριστής του ταχύπλοου

Must Read

Απολογείται σήμερα ο 44χρονος χειριστής του ταχύπλοου, που συγκρούστηκε την περασμένη Παρασκευή με μικρό αλιευτικό στη θαλάσσια περιοχή Θύνι Αργολίδας, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο άνδρες 60 και 70 ετών αντίστοιχα και να τραυματιστεί σοβαρά μία 60χρονη γυναίκα.

Ο χειριστής του ταχύπλοου κρατείται στο λιμεναρχείο Ναυπλίου. Σήμερα αναμένονται, επίσης, τα αποτελέσματα της αιματοληψίας στην οποία έχει υποβληθεί, προκειμένου να διαπιστωθεί αν είχε καταναλώσει αλκοόλ.

Σύμφωνα με τα πρώτα ευρήματα των πραγματογνωμόνων, ο χειριστής του ταχύπλοου που εμβόλισε την αλιευτική βάρκα στο Πόρτο Χέλι, επιτάχυνε ελαφρώς λίγη ώρα πριν την σύγκρουση, αντί να επιβραδύνει.

Η έρευνα φανέρωσε, επίσης, ότι το μικρό αλιευτικό είχε ενεργοποιημένο φωτισμό,  επαρκή ώστε να φαίνεται, ενώ οι πληροφορίες ντόπιων αναφέρουν πως οι Γάλλοι έτρεχαν με τα ταχύπλοα τις ημέρες πριν και κατά τη σύγκρουση. Επίσης, ο χειριστής φαίνεται να υπέπεσε σε αντιφάσεις κατά την κατάθεσή του.

Οι Αρχές αναμένουν την ανάλυση του ηλεκτρονικού καταγραφέα του φουσκωτού και τεχνικά χαρακτηριστικά του σκάφους από την κατασκευάστρια εταιρεία.

Όπως ισχυρίστηκε ο δύτης Αναστάσιος Ρεβύθης, που κλήθηκε από το Λιμεναρχείο να βοηθήσει στην ανάσυρση των νεκρών, παραλίγο να πέσει και ο ίδιος θύμα του Γάλλου χειριστή.

«Ξέρω ότι δημιούργησε πρόβλημα, ξέρω ότι πήγε να πέσει πάνω μου. Δηλαδή, είχα την κόρη μου, και το παιδάκι μου λέει «Πού πάει ο βλάκας;»

Ο 44χρονος φέρεται να ισχυρίστηκε ότι όχι μόνο δεν διέφυγε μετά το δυστύχημα, αλλά ότι βοήθησε, προκειμένου να εντοπιστεί η μία σορός. Όπως είπε, έπεσε στη θάλασσα πολλές φορές, για να εντοπίσει και τα υπόλοιπα άτομα, που είχαν χτυπηθεί. Δικαιολόγησε δε το γεγονός ότι δεν παρουσιάστηκε άμεσα στις λιμενικές αρχές, λέγοντας ότι τραυματίστηκε και, μόλις έφτασε στην ακτή, πήγε να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Η 60χρονη τραυματισμένη γυναίκα από το μικρό αλιευτικό σκάφος εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο Αγ. Σάββας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This