Εξώδικη διαμαρτυρία Άγγελου Μπίνη στο newsbreak.gr

Must Read

Εξώδικη διαμαρτυρία απέστειλε στο newsbreak.gr, η Εθνική Αρχή Διαφάνειας (Ε.Α.Δ.) και ο επικεφαλής της, Άγγελος Μπίνης. Σε αυτή υποστηρίζει ότι το ρεπορτάζ μας, με τίτλο «οι πραγματικοί λόγοι της κουμπαριάς Άδωνι-Καταπόδη» βρίθει ανακριβών και συκοφαντικών πληροφοριών που θίγουν το κύρος της Αρχής και προσβάλλουν την προσωπικότητα του Διοικητή της. Συγκεκριμένα, η Ε.Α.Δ. και ο επικεφαλής της ισχυρίζονται πως είναι ανυπόστατη η πληροφορία που καταγράψαμε ότι ολόκληρη η Ε.Α.Δ., ασχολείται αποκλειστικά με τα πρόστιμα που κόβονται στους πολίτες για την παραβίαση των περιορισμών κυκλοφορίας λόγω του κορωνοϊού και πως αντίθετα, «ουδείς έλεγχος από παλιές εντολές ελέγχου δεν έχει παραμείνει στάσιμος». Υποστηρίζουν, ακόμη πως η Ε.Α.Δ από την ημέρα της δημιουργίας της μέχρι σήμερα, έχει προχωρήσει σε μία σειρά δράσεις, όπως η έκδοση ενημερωτικού newsletter, η δημιουργία γραφείου τύπου, σύγχρονης σελίδας στο διαδίκτυο και λογαριασμών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η αναβάθμιση του Ίντερνετ και η έκδοση κώδικα ελεγκτικής Δεοντολογίας για τους Επιθεωρητές- Ελεγκτές. Επίσης, στην εξώδικη διαμαρτυρία παρουσιάζονται και άλλες δράσεις της Ε.Α.Δ., που χαρακτηρίζονται σημαντικές, όπως η διοργάνωση ημερίδων και σεμιναρίων σε μαθητές. Τέλος, υπογραμμίζεται πως αβάσιμα και αναληθώς αναφερθήκαμε στη σχέση «κουμπαριάς» του κ. Μπίνη με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, επειδή θέλαμε να μειώσουμε τα κριτήρια της επιλογής του κ. Μπίνη. Τέλος, μέσω της διαμαρτυρίας ο κ. Μπίνης μας καλεί στα γραφεία της Αρχής, για να ανακαλύψουμε την αλήθεια.

Η απάντηση του newsbreak.gr

Μας φαίνεται αδιανόητος ο ισχυρισμός του κ. Μπίνη πως αβάσιμα και αναληθώς αναφερθήκαμε στην κουμπαριά του (εκτός εισαγωγικών το κουμπαριά) με τον κ. Μητσοτάκη, γιατί δήθεν θέλουμε να υποβαθμίσουμε τα κριτήρια της επιλογής του. Θεωρούμε, πως με αυτό τον ισχυρισμό ο κ. Μπίνης θέλει πρωτίστως να υποβαθμίσει την νοημοσύνη των Ελλήνων πολιτών. Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα (του ανεπτυγμένου και όχι του αναπτυσσόμενου κόσμου) θεωρείται αδιανόητο ασυμβίβαστο, ο επικεφαλής μιας οποιαδήποτε ανεξάρτητης αρχής, να διατηρεί οποιαδήποτε κοινωνική συναναστροφή με τον πρωθυπουργό της χώρας, πολλώ δε μάλλον να συνδέεται με πνευματική συγγένεια. Επίσης, κατά την εκτίμηση μας, τα ενημερωτικά newsletter, οι λογαριασμοί στα social media, και οι αναβάθμιση του δικτύου συνδεσιμότητας, είναι αποφασιστικής σημασίας δράσεις, για γραφείο δημοσίων σχέσεων. Οι δε ημερίδες και τα σεμινάρια, είναι εξαιρετικό έργο για ακαδημαϊκά ιδρύματα. Είναι δυνατόν να θεωρεί ο επικεφαλής της Ε.Α.Δ. πως η Αρχή που θεωρητικά δημιουργήθηκε για να ερευνά τη διαφθορά, θα κριθεί θετικά γι’ αυτό το έργο;

Αντιθέτως, εάν επισκεφθεί κανείς τη σύγχρονη -πράγματι- διαδικτυακή σελίδα που έχει κατασκευάσει η Ε.Α.Δ. και παρατηρήσει όλα τα ημερήσια δελτία, θα ανακαλύψει πως η αρχή ασχολείται όντως, μόνο με ελέγχους σε πολίτες για την τήρηση των μέτρων κατά του Covid. Μάλιστα, στην ίδια σελίδα συμπεριλαμβάνονται και ρεπορτάζ με τους σχετικούς ελέγχους, από τηλεοπτικούς σταθμούς αφού σχεδόν η μόνη εργασία που φαίνεται πως αναθέτει ο κ. Μπίνης στου ελεγκτές, είναι να πραγματοποιούν δήθεν… αιφνιδιαστικούς ελέγχους, αγκαλιά με τις κάμερες, για να διαπιστώσουν αν τα καταστήματα… διαθέτουν αντισηπτικά.

Μάλλον, ο κ. Μπίνης, θα έπρεπε να μας ενημερώσει για τους λόγους για τους οποίους έχει εστιάσει στους εσωτερικούς ελέγχους και όχι στους εξωτερικούς, τη στιγμή που η κοινωνία βράζει; Επίσης, θα έπρεπε να μας ενημερώσει, για το ποιες ενέργειες έχει κάνει η Εθνική Αρχή Διαφάνειας, για τη διερεύνηση της πραγματικής αδιαφάνειας, όπως είναι η διάσημη διεθνώς πλέον «Λίστα Πέτσα», μέσω της οποίας διανεμήθηκαν 20.000.000 ευρώ, από τα δημόσια ταμεία ακόμη και σε ανύπαρκτα Μέσα Ενημέρωσης. Θα έπρεπε να μας ενημερώσει, γιατί η Ε.Α.Δ., αγνόησε επιδεικτικά την προσφυγή που έκανε η ΜΚΟ Vouliwatch, προκειμένου να της δοθούν τα σχετικά έγγραφα που δείχνουν τα κριτήρια με βάση τα οποία, διανεμήθηκαν τα συγκεκριμένα χρήματα στα Μέσα Ενημέρωσης. Εμείς, με χαρά θα αποδεχθούμε την πρόσκληση του κ. Μπίνη, να επισκεφτούμε τα γραφεία της Ε.Α.Δ., όπου θα μας παραδοθούν παράλληλα και τα συγκεκριμένα καθοριστικά έγγραφα για τη «Λίστα Πέτσα». Κύριε Μπίνη, αναμένουμε την ανταπόκρισή σας, στο αίτημα μας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This