Τρίτη 3/8/2021

Μητροπολίτης Κηφισιάς για τον συνωστισμό σε κηδεία ιερέα: «Τα μέτρα τα εφάρμοσα μέσα στην εκκλησία, αλλά έξω τι να κάνω;»

«Κάλεσα και την Αστυνομία, ήρθαν τα περιπολικά, έκαναν συστάσεις, αλλά πώς να μαζέψουμε τον κόσμο;»

Ο Μητροπολίτης Κηφισιάς, Αμαρουσίου και Ωρωπού Κύριλλος, μίλησε στο OPEN με αφορμή τις εικόνες συνωστισμού που παρατηρήθηκαν στην κηδεία του αρχιμανδρίτη Σαράντη στον Άγιο Στέφανο και έδωσε τη δική του οπτική.

«Ο πατήρ Σαράντης ήταν ένα πρόσωπο τεράστιας αποδοχής χιλιάδων ανθρώπων. Για να μην κάνουμε την κηδεία του εκεί στο Μαρούσι, που υπηρέτησε 50 χρόνια, προτιμήσαμε κι εμείς και η οικογένειά του να γίνει στην μονή στον Άγιο Στέφανο όπου ήταν πνευματικός», εξήγησε αρχικά για να προσθέσει:

«Η οικογένεια του ιερέα είναι 29 μέλη, είναι πολύτεκνοι. Μας είπε η οικογένεια, να μην κάνουμε την κηδεία στο Μαρούσι, θα προσπαθήσουμε να τηρήσουμε εμείς τα πράγματα. Πέθανε 11:00 το βράδυ της Κυριακής, με ειδοποίησαν 12 το βράδυ, έκανα την κηδεία στις 12 την επόμενη μέρα το μεσημέρι κεκλεισμένων των θυρών. Το κάναμε όσο πιο γρήγορα μπορούσαμε για να αποφύγουμε τις μετακινήσεις».

Από την πλευρά του τηρήθηκαν όλα τα μέτρα είπε ο Μητροπολίτης: «Έκανα την κηδεία κεκλεισμένων των θυρών με την οικογένεια μέσα. Εφάρμοσα την ΚΥΑ τόσο σκληρά, όσο δεν την εφαρμόζουν πουθενά. Έκανα προχθές κηδεία γιατρού και συγκρούστηκα με τους παρευρισκόμενους. Τους έβγαλα όλους έξω. Εγώ έκανα ό,τι μπορούσα. Τα μέτρα τα εφάρμοσα αυστηρά μέσα στην εκκλησία, αλλά έξω τι να κάνω; Δεν έχω κατασταλτική δράση».

Σύμφωνα με τον Μητροπολίτη, κάλεσε μάλιστα ο ίδιος την αστυνομία: «Χθες κάλεσα και την Αστυνομία, ήρθαν τα περιπολικά, έκαναν συστάσεις, αλλά πώς να μαζέψουμε τον κόσμο; Δεν ήταν 500 άτομα στην κηδεία, όπως γράφτηκε. Το 80% όσων ήταν εκεί φορούσαν μάσκα. Ο ιερέας είχε 19 εγγόνια, τα εγγόνια του κρατούσαν το φέρετρο. Δεν θέλω να δικαιολογήσω την κατάσταση. Στην εκκλησία μέσα, ελέγχεται. Στις κηδείες, υπάρχει και μια συναισθηματική φόρτιση. Βλέπουμε τι γίνεται και στις υπόλοιπες κοινωνικές συγκεντρώσεις».

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ