Ο Βατόπουλους αδειάζει την κυβέρνηση: «Να δοθούν στη δημοσιότητα τα πρακτικά όπως γίνεται στη Βρετανία» (video)

Must Read

Παρά τις πιέσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης να δοθούν στη δημοσιότητα τα πρακτικά της Επιτροπής των Ειδικών, προκειμένου να είναι ξεκάθαρο στους πολίτες ποιες κινήσεις και μέτρα βασίζονται στις εισηγήσεις των λοιμωξιολόγων, αυτό έχει χαρακτηριστεί από πλευρά της «αδύνατο».

Σε ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ που τέθηκε πριν μερικές μέρες στην Βουλή, ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης απάντησε ότι είναι ευθύνη της κυβέρνησης να προστατέψει τα πρόσωπα των επιστημόνων. Αρνούμενος τη δημοσιοποίηση των πρακτικών της Επιτροπής Αντιμετώπισης Έκτακτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας, ο υφυπουργός σχολίασε ότι «ο ρόλος της επιτροπής είναι συγκεκριμένος και μια τέτοια δημοσιοποίηση των απόψεων που διατυπώνουν στις συνεδριάσεις τους θα έχει αρνητικές συνέπειες». Δήλωσε μάλιστα χαρακτηριστικά ότι «εάν η κυβέρνηση έκανε κάτι τέτοιο, θα ήταν σαν να ”’αδειάζαμε” τα μέλη της Επιτροπής».

Αντίστοιχη απάντηση έδωσε και η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, η οποία σχολίασε ότι η δημοσιοποίηση των πρακτικών δεν θα βοηθούσε: «στην επιτροπή γίνεται μία επιστημονική συζήτηση, όπου εκφράζονται πολλές και διαφορετικές επιστημονικές απόψεις. Υποθέτω ότι η δημοσιοποίηση τους δεν θα βοηθούσε την πρόθεση των ειδικών να μιλούν ανεξάρτητα εντός της επιτροπής και να μην πολιτικοποιούνται οι απόψεις τους» δήλωσε.

Άδειασμα από Βατόπουλο

Από πλευράς του καθηγητής μικροβιολογίας και μέλος της Επιτροπής των Ειδικών, Αλκιβιάδης Βατόπουλος επεφύλασσε μια έκπληξη για τους τηλεθεατές και τους δημοσιογράφους του ΣΚΑΙ. Σύμφωνα με τον ίδιο, δεν θα είχε καμία αντίρρηση για την δημοσιοποίηση των πρακτικών καθώς η επιτροπή δεν έχει τίποτα να κρύψει. Μάλιστα έφερε και ως παράδειγμα την κυβέρνηση της Βρετανίας η οποία δίνει στη δημοσιότητα τα πρακτικά των συνεδριάσεων της επιτροπής, σβήνοντας τα ονόματα επιστημόνων.

Δείτε το απόσπασμα στο 5ο λεπτό:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This