Αυτοκινητοπορεία στη Θεσσαλονίκη ενάντια στις «τρομοκρατικές διώξεις» των εργαζομένων! (video)

Must Read

Πορεία με αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες πραγματοποίησαν σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης μέλη εργατικών σωματείων και του συνδικάτου οικοδόμων, το απόγευμα της Τρίτης, διαμαρτυρόμενα για τις «τρομοκρατικές διώξεις των εργαζομένων».   

Η πορεία ξεκίνησε από το Άγαλμα Βενιζέλου και έφτασε μέχρι το Υπουργείο  Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης – ΥΜΑΘ), μπροστά στην κεντρική πύλη του οποίου οι διαδηλωτές άνοιξαν πανό με σύνθημα «Κάτω τα ξερά σας από την απεργία. Χέρι δεν θα βάλετε στα σωματεία».

«Η επίθεση στους μεταλλωρύχους, είναι επίθεση απέναντι σε όλα τα σωματεία και την εργατική τάξη, είναι επίθεση στην πάλη των εργαζομένων για το δίκιο μας. Τα σωματεία δεν εκβιάζονται, οι εργαζόμενοι δεν τρομοκρατούνται», επισημαίνουν, με αφορμή και τις «επιχειρούμενες απολύσεις συνδικαλιστών στα μεταλλεία της “Ελληνικός Χρυσός” στην Ολυμπιάδα Χαλκιδικής».

Όπως τονίζουν σε σχετική τους ανακοίνωση, τα σωματεία όπως και όλο το προηγούμενο διάστημα βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του αγώνα, για την υπεράσπιση της υγείας και των δικαιωμάτων τους, επισημαίνοντας ότι «η εξέλιξη της πανδημίας φανερώνει την ανάγκη για άμεση υλοποίηση των αιτημάτων μας, που εδώ και ένα χρόνο η κυβέρνηση αρνείται να υλοποιήσει, την ίδια ώρα που προκλητικά ενισχύει, άμεσα και έμμεσα, τις μεγάλες επιχειρήσεις».

Καταγγέλλουν νέο χτύπημα

Μάλιστα, καταγγέλλουν νέο χτύπημα στη συνδικαλιστική δράση, στην οργάνωση στα σωματεία και το απεργιακό δικαίωμα, με 10 ώρες δουλειάς την ημέρα και «ξήλωμα» σε ό,τι έχει μείνει να θυμίζει «Κοινωνική Ασφάλιση». «Με απαράδεκτες πρακτικές προσπαθούν να φιμώσουν τις φωνές των εργατών που αντιστέκονται και αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους», σημειώνουν.

«Τους ξεκαθαρίζουμε πως δεν θα σταματήσουμε τον αγώνα μέχρι να επιστρέψουν στην εργασία τους οι συναγωνιστές μεταλλωρύχοι», ήταν το μήνυμα που έστειλαν τα εργατικά σωματεία, δηλώνοντας ότι οι εργαζόμενοι δεν εκβιάζονται.

  • Δείτε σχετικό βίντεο:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This