Γερμανική «πόρτα» και επίσημα για πολεμικές αποζημιώσεις και κατοχικό δάνειο

Ανήμερα 25ης Μαρτίου, η γερμανική Βουλή συζήτησε για πρώτη φορά αυτό το φλέγον -για τη χώρα μας- ζήτημα

Must Read

Στις 25 Μαρτίου, ανήμερα των 200 ετών από την έναρξη της Επανάστασης του 1821, η γερμανική Βουλή συζητούσε για πρώτη φορά το ζήτημα της γερμανικής Κατοχής στην Ελλάδα και των πολεμικών αποζημιώσεων.

Μια συζήτηση που κατέληξε όμως με την απορριπτική απόφαση του Κοινοβουλίου τόσο για το αίτημα των Πρασίνων για την έναρξη διερευνητικών συνομιλιών με την Ελλάδα σχετικά με το κατοχικό δάνειο όσο και για το αίτημα του κόμματος «Η Αριστερά» για διαπραγματεύσεις εφ’ όλης της ύλης των ελληνικών διεκδικήσεων.

Την ιστορική συζήτηση παρακολούθησε και η 84χρονη Χίλντε Σραμ, ιδρυτικό μέλος των Πρασίνων, αλλά και του συλλόγου «Σεβασμός στην Ελλάδα», της υπερκομματικής οργάνωσης που συστάθηκε τον Μάρτιο του 2015 στο Βερολίνο ως πρωτοβουλία Γερμανών οι οποίοι διαφωνούσαν με τον τρόπο που αντιμετωπιζόταν η Ελλάδα και με τα μέτρα λιτότητας που της επέβαλε η Ε.Ε., στα οποία επέμενε και η Γερμανία.

Πολιτική και ηθική υποχρέωση της γερμανικής κυβέρνησης

Η Σραμ με δηλώσεις της στην Deutsche Welle τόνισε ότι ο σύλλογος «Σεβασμός στην Ελλάδα» επιμένει στις θέσεις του για το πώς η γερμανική κυβέρνηση έχει την «πολιτική και ηθική υποχρέωση» να ικανοποιήσει «πρωτίστως» τρία αιτήματα: την επιστροφή του κατοχικού δανείου, την επιστροφή στην εβραϊκή κοινότητα Θεσσαλονίκης τόσο του ποσού που κατέβαλε ως λύτρα για την απελευθέρωση των ανδρών που είχαν σταλεί σε καταναγκαστική εργασία όσο και του αντιτίμου των σιδηροδρομικών εισιτηρίων που αναγκαστικά πλήρωναν οι ίδιοι οι Εβραίοι για τη μεταφορά τους στο Άουσβιτς, καθώς και την οικονομική ενίσχυση ειδικά των μαρτυρικών χωριών.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This