Τρίτη, 13 Απρίλιος 2021

Κοντοζαμάνης: «Σε ατομικές συσκευασίες έρχονται τα επόμενα self test»

Από αύριο, εκπαιδευτικοί και μαθητές μπορούν να τα προμηθευτούν

Αύριο, Πέμπτη 8/4 ξεκινά η διανομή των self test από τα φαρμακεία, και οι φαρμακοποιοί έχουν ήδη ξεκινήσει να αντιδρούν στις συσκευασίες των 25 τεμαχίων, γιατί θα πρέπει οι ίδιοι να τις μετατρέψουν σε ατομικές.

Τα πακέτα των 25 τεμαχίων έφεραν… αναστάτωση!

«Ο διαγωνισμός για τα self-test ρητά προέβλεπε ατομικές ή πολλαπλές συσκευασίες. Τα τεστ συγκεκριμένης εταιρείας που παρέχονται σε αυτή τη φάση σε συσκευασία 25 ατομικών τεμαχίων είναι επιδεκτικά ατομικής διανομής.

Τη συσκευασία συνοδεύουν απλές οδηγίες στα Ελληνικά με εικονίδια για την εύκολη κατανόηση της διαδικασίας από μη ειδήμονες, ενώ επόμενες παραλαβές θα είναι και σε ατομικές συσκευασίες», είπε μεταξύ άλλων αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Από αύριο, Πέμπτη 8/4, μπορούν όλοι οι πολίτες να πάρουν τα self test που τούς αναλογούν.

Μπορεί κάποιος μόνος του να κάνει το self test;

Στη δήλωσή του ο κ. Κοντοζαμάνης υπογραμμίζει επίσης ότι «το self-test είναι ρινικό τεστ ταχείας ανίχνευσης – ανήκει δηλαδή στην κατηγορία των rapid test – και έχει κατεπείγουσα έγκριση διάθεσης και χρήσης από τις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές ως αυτοδιαγνωστικό (self -test). Η λήψη του είναι πιο απλή ως διαδικασία (ρινικό δείγμα αντί για ρινοφαρυγγικό/στοματοφαρυγγικό) και δεν απαιτεί την επίβλεψη επαγγελματία υγείας».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ