Κοντοζαμάνης: «Σε ατομικές συσκευασίες έρχονται τα επόμενα self test»

Από αύριο, εκπαιδευτικοί και μαθητές μπορούν να τα προμηθευτούν

Must Read

Αύριο, Πέμπτη 8/4 ξεκινά η διανομή των self test από τα φαρμακεία, και οι φαρμακοποιοί έχουν ήδη ξεκινήσει να αντιδρούν στις συσκευασίες των 25 τεμαχίων, γιατί θα πρέπει οι ίδιοι να τις μετατρέψουν σε ατομικές.

Τα πακέτα των 25 τεμαχίων έφεραν… αναστάτωση!

«Ο διαγωνισμός για τα self-test ρητά προέβλεπε ατομικές ή πολλαπλές συσκευασίες. Τα τεστ συγκεκριμένης εταιρείας που παρέχονται σε αυτή τη φάση σε συσκευασία 25 ατομικών τεμαχίων είναι επιδεκτικά ατομικής διανομής.

Τη συσκευασία συνοδεύουν απλές οδηγίες στα Ελληνικά με εικονίδια για την εύκολη κατανόηση της διαδικασίας από μη ειδήμονες, ενώ επόμενες παραλαβές θα είναι και σε ατομικές συσκευασίες», είπε μεταξύ άλλων αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Από αύριο, Πέμπτη 8/4, μπορούν όλοι οι πολίτες να πάρουν τα self test που τούς αναλογούν.

Μπορεί κάποιος μόνος του να κάνει το self test;

Στη δήλωσή του ο κ. Κοντοζαμάνης υπογραμμίζει επίσης ότι «το self-test είναι ρινικό τεστ ταχείας ανίχνευσης – ανήκει δηλαδή στην κατηγορία των rapid test – και έχει κατεπείγουσα έγκριση διάθεσης και χρήσης από τις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές ως αυτοδιαγνωστικό (self -test). Η λήψη του είναι πιο απλή ως διαδικασία (ρινικό δείγμα αντί για ρινοφαρυγγικό/στοματοφαρυγγικό) και δεν απαιτεί την επίβλεψη επαγγελματία υγείας».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This