Τρίτη, 13 Απρίλιος 2021

Άνοιγμα σχολείων: Διπλά τεστ για μαθητές και εκπαιδευτικούς – Τι γίνεται εάν το τεστ βγει θετικό

Θα εκδίδεται σχολική κάρτα

Υποχρεωτική και επιβεβλημένη θα είναι από την προσεχή Δευτέρα, 12/4, η διενέργεια αυτοδιαγωνιστικού τεστ κορωνοϊού (self-test) για μαθητές και εκπαιδευτικούς, και μάλιστα θα πρέπει να το πραγματοποιούν δύο φορές την εβδομάδα. Σε διαφορετική περίπτωση δεν θα μπορούν να εισέλθουν στις σχολικές μονάδες.

Κεραμέως: «Ανοίγουμε σταδιακά και με ασφάλεια τα σχολεία»

«Την ερχόμενη Δευτέρα, 12/4, τα Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια όλης της χώρας ξεκινούν και πάλι τα μαθήματα στην τάξη, τηρουμένων όλων των μέτρων που έχουμε ήδη λάβει», ανέφερε η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως στις χθεσινές της δηλώσεις (7/4).

Η κ. Κεραμέως πρόσθεσε ότι «η επαναλειτουργία δια ζώσης των λυκείων θα συνοδεύεται από τη διενέργεια αυτοδιαγνωστικού τεστ κορωνοϊού δύο φορές την εβδομάδα για κάθε μαθητή και εκπαιδευτικό λυκείου».

Τι θα ισχύσει για τα self tests σε μαθητές και εκπαιδευτικούς

  • θα πρέπει να διενεργείται δύο φορές την εβδομάδα
  • για κάθε μαθητή και εκπαιδευτικό λυκείου
  • απαραίτητα για την προσέλευση στο σχολείο τη Δευτέρα και την Πέμπτη

Στις Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, η διενέργεια self-test είναι υποχρεωτική για τους εκπαιδευτικούς, ενώ υπάρχει ισχυρή σύσταση για τη διενέργεια του τεστ στους μαθητές.

Τι γίνεται εάν το self-test βγει αρνητικό

α. Για τους μαθητές, θα εκδίδεται σχολική κάρτα μέσω της πλατφόρμας self-testing.gov.gr. Οι μαθητές θα φέρουν τη σχολική κάρτα μαζί τους όλη την εβδομάδα και θα την επιδεικνύουν στους εκπαιδευτικούς την πρώτη ώρα της Δευτέρας και της Πέμπτης

β. Για τους εκπαιδευτικούς, θα εκδίδεται η δήλωση αρνητικού αποτελέσματος μέσω της πλατφόρμας self-testing.gov.gr.

γ. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει πρόσβαση σε εκτυπωτή, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί θα μπορούν να γράφουν μια χειρόγραφη δήλωση που θα περιέχει τα ίδια στοιχεία με τη σχολική κάρτα/ τη δήλωση αρνητικού αποτελέσματος.

Τι γίνεται εάν το self-test βγει θετικό:

α. Θα εκδίδεται δήλωση θετικού αποτελέσματος μέσω της πλατφόρμας self-testing.gov.gr για τη διενέργεια δωρεάν επαναληπτικού rapid test σε δημόσια δομή

Η λίστα με τις δημόσιες δομές περιλαμβάνεται στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr

β. Αν το επαναληπτικό τεστ είναι θετικό, θα ακολουθείται το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ. Αν το επαναληπτικό τεστ είναι αρνητικό, οι μαθητές/εκπαιδευτικοί θα λαμβάνουν σχετική βεβαίωση από το σημείο εξέτασης και επιστρέφουν στο σχολείο.

Δείτε μαθητές και καθηγητές να προμηθεύονται τα self test:

Διαβάστε επίσης:

Επαναλειτουργία Λυκείων και self test: Ερωτήσεις-απαντήσεις από το Υπουργείο Παιδείας (video)

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ