Παρασκευή 14/5/2021

Απανθρωπιά με νεκρό άπορο στην Θεσσαλονίκη! Τον έβαλαν σε σακούλα, την άδειασαν και τον πέταξαν σε λάκο

Γροθιά στο στομάχι δίνουν οι καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας για την απανθρωπιά και την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα στα Κοιμητήρια του Ευόσμου στην Θεσσαλονίκη.

Όπως ανέφερε στο grtimes.gr, η κ. Ευδοξία Μπουρίδου, η οποία έχασε πρόσφατα δικό της άνθρωπο από επιπλοκές της Covid – 19 ήταν αυτόπτης μάρτυρας ενός περιστατικού που όπως λέει η ίδια «είναι αδιανόητο να βγάλω από το μυαλό μου. Βρέθηκα πρόσφατα στα Κοιμητήρια, όταν σε κοντινή απόσταση από εμένα, σταμάτησε ένα φορτηγάκι και δύο άνδρες κατέβασαν από το πίσω μέρος ένα φορείο, το οποίο είχε πάνω μια μαύρη πλαστική σακούλα. Οι συγκεκριμένοι, άδειασαν τη σακούλα μέσα σε έναν πρόχειρο τάφο που είχε ανοιχθεί, χτύπησαν τα χέρια τους προκειμένου να φύγουν οι σκόνες και αποχώρησαν, αφήνοντας τον νεκρό εκτεθειμένο και άταφο, άγνωστο για πόση ώρα. Αργότερα μάθαμε ότι ο άνθρωπος αυτός ήταν άπορος ηλικιωμένος που απεβίωσε σε γηροκομείο και επειδή δεν είχε δικούς του ανθρώπους τον πέταξαν εκεί, χωρίς ούτε ένα τρισάγιο, χωρίς καν να ταφεί».

Συμπληρώνει πως «είναι αδιανόητο να σε θάβουν με μια νάιλον σακούλα, επειδή είσαι άπορος και επειδή τα έξοδα αυτής της «απίστευτης» τελετουργίας, καλύπτονται από τον δήμο, χωρίς ένα τρισάγιο από τους ιερείς οι οποίοι ζητούν 150 ευρώ για να ψάλλουν την εξόδιο ακολουθία».

Η κ. Μπουρίδου περιγράφει μία ακόμη τουλάχιστον ανατριχιαστική εικόνα και στο τμήμα Covid του νεκροταφείου, που έχει δημιουργηθεί στα συγκεκριμένα Κοιμητήρια της Δυτικής Θεσσαλονίκης. «Όταν δημιουργήθηκε αυτό το τμήμα, το τοπίο ήταν σεληνιακό. Στις 18 Νοεμβρίου, υπήρχαν μόνο διάσπαρτες τρύπες στο χώμα και ελάχιστες οικογένειες, μπόρεσαν να χτίσουν ένα πρόχειρο μνημείο στους τάφους των δικών τους ανθρώπων.

Σήμερα και χωρίς να υπάρχει καμιά προεργασία στην προσπάθεια να δημιουργηθούν οι διάδρομοι στο τμήμα, κατά τις εργασίες τσιμεντοποίησης, πετάχτηκε τσιμέντο στα υπάρχοντα μνημεία με αποτέλεσμα πολλά από αυτά να καταστραφούν, ενώ σε άλλους τάφους που δεν υπήρχαν μνημεία, πετάχτηκαν σκουπίδια. Μιλάμε για μια κατάσταση άθλια που δεν τιμά κανέναν».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ