Τρίτη 27/7/2021

Νίκος Παπαθανάσης: «Η εστίαση θα ανοίξει μετά το Πάσχα σε εξωτερικούς χώρους» (video)

«Στο λιανεμπόριο, στην εστίαση και στον τουρισμό τα self test το επόμενο διάστημα» έκανε σαφές ο υφυπουργός.

Μετά το Πάσχα πρόκειται να λειτουργήσει και πάλι η εστίαση, αρχής γενομένης από τους εξωτερικούς χώρους, διευκρίνισε σήμερα το πρωί ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης μιλώντας στην εκπομπή του OΡΕΝ, «Τώρα ό,τι συμβαίνει».

«Δεν μπορώ να σας πω ακριβώς πότε θα επαναλειτουργήσει η εστίαση. Εχουμε μπροστά μας το Πάσχα, είναι ένα σημαντικό γεγονός. Θα πρέπει να δούμε πως εξελίσσεται το επιδημιολογικό φορτίο και ο χάρτης και στη συνέχεια να ληφθούν οι αποφάσεις», είπε, ξεκαθαρίζοντας για μία ακόμα φορά ότι οι επιχειρηματίες του κλάδου δεν θα πρέπει να περιμένουν άνοιγμα πριν το Πάσχα κι όλα δείχνουν ότι πάμε για τους ανοιχτούς χώρους μετά την πρώτη εβδομάδα του Μάη.

«Καμία κυβέρνηση παγκοσμίως δεν θέλει να έχει κλειστές δραστηριότητες. Σαφώς και θέλουμε να ανοίξουν όλες οι δραστηριότητες, όμως όλα μπαίνουν στην κρίση της Επιτροπής κι αυτή αποφασίζει. Θα περιμένουμε λοιπόν την επόμενη Παρασκευή για να δούμε πώς θα κινηθούμε στη συνέχεια. Κάθε εβδομάδα εξετάζεται κάθε περιοχή και κάθε άνοιγμα» εξήγησε ο υφυπουργός Ανάπτυξης.

Τι είπε για τα μέτρα ενίσχυσης στην εστίαση

Σε ό,τι αφορά στα μέτρα ενίσχυσης για την εστίαση, ο κ. Παπαθανάσης είπε ότι τις πρώτες μέρες του Μαΐου θα δοθούν τα 333 εκατομμύρια ευρώ που προορίζονται για τον κλάδο και συμπλήρωσε πως προς το τέλος αυτής της περιπέτειας θα γίνει απολογισμός και θα λάβουν μεγαλύτερη στήριξη εκείνες οι επιχειρήσεις που έχουν πληγεί περισσότερο.

«Συνεχίζουμε να στηρίζουμε τις επιχειρήσεις. Η κυβέρνηση δεν επιθυμεί να κλείσουν επιχειρήσεις, ούτε να χαθούν θέσεις εργασίας» ανέφερε ο υφυπουργός.

«Στο λιανεμπόριο, στην εστίαση και στον τουρισμό τα self test το επόμενο διάστημα»

Μάλιστα, ο κ. Παπαθανάσης είπε πως μέσα στο επόμενο διάστημα τα self test θα ενταχθούν και στον κλάδο του λιανεμπορίου. «Έρχεται και σ’ αυτούς τους κλάδους το επόμενο διάστημα. Ακολουθεί ο τουρισμός, η εστίαση. Θα ανακοινωθούν αρμοδίως πώς και πότε θα μπει το μέτρο και σ’ αυτούς τους κλάδους» εξήγησε. 

Στην συνέχεια, ο υφυπουργός έκανε ειδική μνεία στον τουρισμό, τονίζοντας πως είναι ένας πολύ σημαντικός κλάδος για την οικονομία και εκφράζοντας την πεποίθηση ότι φέτος θα λειτουργήσει πολύ καλύτερα από ότι το 2020.

Τέλος, ο κ. Παπαθανάσης έκανε αναφορά στα «απόνερα» της πανδημίας, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν πρόκειται να καταρρεύσει η οικονομία. «Δεν θα έρθει μνημόνιο και οι επενδύσεις θα προχωρήσουν και θα δούμε τα αποτελέσματά τους στα κρατικά ταμεία στο β’ εξάμηνο του έτους» κατέληξε.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ