Τρίτη 11/5/2021

Άδωνις Γεωργιάδης: «Πότε ανοίγουν κέντρα αισθητικής, οι σχολές οδηγών και τα γυμναστήρια»

Ειδική στήριξη για τα γυμναστήρια

Το χρονοδιάγραμμα αναφορικά με το άνοιγμα της οικονομίας στην χώρα, ανέλυσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης σήμερα το πρωί. 

Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στην ανάγκη να επαναλειτουργήσουν τα εμπορικά κέντρα και τα κέντρα αισθητικής ενώ αποκάλυψε πως ζήτησε και χθες να ανοίξουν τα εμπορικά κέντρα, ωστόσο η Επιτροπή λοιμωξιολόγων «δίστασε και είπε να περιμένουμε άλλη μια εβδομάδα για να επανεξεταστεί το ζήτημα».

Σε ό,τι αφορά στα κέντρα αισθητικής εξήγησε ότι υπάρχει πρόβλημα στην αγορά γιατί όσο μένουν κλειστά τις υπηρεσίες που παρέχουν τις αντικαθιστούν άλλες επιχειρήσεις, όπως τα κομμωτήρια που είναι ανοιχτά, αναφέροντας ως παράδειγμα ότι υπάρχουν καταγγελίες ότι κομμωτήρια παρέχουν υπηρεσίες σολάριουμ. «Εφόσον έχουμε ανοίξει κομμωτήρια και κέντρα περιποίησης νυχιών, θα πρέπει να ανοίξουμε και κέντρα αισθητικής το συντομότερο δυνατόν» έκανε σαφές.

«Τα γυμναστήρια θα ανοίξουν τελευταία»

Ο υπουργός Ανάπτυξης σημείωσε ότι τα γυμναστήρια θα ανοίξουν τελευταία, καθώς όταν κάνεις γυμναστική δεν μπορείς να φοράς μάσκα. «Όταν είσαι στο γυμναστήριο εισπνέεις και εκπνέεις με ταχύτητα, με αποτέλεσμα να αυξάνεται ο κίνδυνος για μετάδοση του κορωνοϊού» εξήγησε.

Ωστόσο, υπογράμμισε πως θα υπάρξει ειδική στήριξη για τα γυμναστήρια, τα οποία έχουν πληγεί βάναυσα από την υγειονομική κρίση.

Τέλος, ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε και στις σχολές οδηγών. «Αν και δεν είναι στην δική μου αρμοδιότητα, γνωρίζω ότι έχουν πάρει σειρά να ανοίξουν σύντομα» ξεκαθάρισε.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ