Δευτέρα 17/5/2021

Ζητείται σύμβουλος για να διαχειριστεί 46εκ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης!

Για παροχή υπηρεσιών με στόχο την ταχύτερη ωρίμανση και την υλοποίηση των έργων

Σύμβουλο που θα «τρέξει» τα μεγάλα έργα υποδομής, που χρηματοδοτούνται από το Ταμείο Ανάκαμψης, συνολικής αξίας 13 δισ., αναζητά το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών μέσω διεθνούς μειοδοτικού διαγωνισμού.

Προφανώς λοιπόν και δεν θα χρησιμοποιήσει το ΤΑΙΠΕΔ, όπως αρχικά επιχειρήθηκε να γίνει. Η σύμβαση, που έχει αρχικό προϋπολογισμό 46.500.000 ευρώ, έχει διάρκεια τεσσάρων ετών και εκτιμάται ότι θα προσελκύσει όλες τις μεγάλες συμβουλευτικές εταιρίες της αγοράς.

Αντικείμενο του αναδόχου θα είναι η παροχή -υποστηρικτικών προς τις υπηρεσίες του υπουργείου Υποδομών- υπηρεσιών, με στόχο την ταχύτερη ωρίμανση και την υλοποίηση των έργων. Κι αυτό δεδομένου ότι απαιτείται να απορροφηθούν πολύ γρήγορα τα κονδύλια που θα διατεθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης της Ε.Ε., αλλά και από τα Επιχειρησιακά Προγράμματα της Προγραμματικής Περιόδου 2021-2027.

Η λίστα των μεγάλων έργων περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ), την υποθαλάσσια ζεύξη Σαλαμίνας, το βόρειο τμήμα του Ε65 και τη νέα Περιφερειακή Οδό της Θεσσαλονίκης.

Συνολικά μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης έχουν διασφαλιστεί πόροι 2 δισ. για 12 μεγάλα projects.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ