Ζητείται σύμβουλος για να διαχειριστεί 46εκ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης!

Για παροχή υπηρεσιών με στόχο την ταχύτερη ωρίμανση και την υλοποίηση των έργων

Must Read

Σύμβουλο που θα «τρέξει» τα μεγάλα έργα υποδομής, που χρηματοδοτούνται από το Ταμείο Ανάκαμψης, συνολικής αξίας 13 δισ., αναζητά το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών μέσω διεθνούς μειοδοτικού διαγωνισμού.

Προφανώς λοιπόν και δεν θα χρησιμοποιήσει το ΤΑΙΠΕΔ, όπως αρχικά επιχειρήθηκε να γίνει. Η σύμβαση, που έχει αρχικό προϋπολογισμό 46.500.000 ευρώ, έχει διάρκεια τεσσάρων ετών και εκτιμάται ότι θα προσελκύσει όλες τις μεγάλες συμβουλευτικές εταιρίες της αγοράς.

Αντικείμενο του αναδόχου θα είναι η παροχή -υποστηρικτικών προς τις υπηρεσίες του υπουργείου Υποδομών- υπηρεσιών, με στόχο την ταχύτερη ωρίμανση και την υλοποίηση των έργων. Κι αυτό δεδομένου ότι απαιτείται να απορροφηθούν πολύ γρήγορα τα κονδύλια που θα διατεθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης της Ε.Ε., αλλά και από τα Επιχειρησιακά Προγράμματα της Προγραμματικής Περιόδου 2021-2027.

Η λίστα των μεγάλων έργων περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ), την υποθαλάσσια ζεύξη Σαλαμίνας, το βόρειο τμήμα του Ε65 και τη νέα Περιφερειακή Οδό της Θεσσαλονίκης.

Συνολικά μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης έχουν διασφαλιστεί πόροι 2 δισ. για 12 μεγάλα projects.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This