Σάββατο 8/5/2021

Η «ανάπτυξη» έρχεται στη Θράκη: Μέσα στη νύχτα δημοσίευσαν την απόφαση επέκτασης του ΚΥΤ Φυλακίου

Σχεδόν 24εκ. ευρώ για το νέο «χωριό»...

Συνεχίζεται το ρεσιτάλ υποκρισίας από το υπουργείο Μετανάστευσης, που έχει βάλει σκοπό να γεμίσει μουσουλμανοχώρια τη χώρα παρά τις αντιρρήσεις των Ελλήνων πολιτών.

Συγκεκριμένα, μέσα στη μαύρη νύχτα, λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, δημοσιεύτηκε στη Δι@ύγεια η απόφαση επέκτασης του ΚΥΤ Φυλακίου στον Έβρο, υπό τον παραπλανητικό τίτλο της «αναβάθμισης» του κέντρου και με προφανή σκοπιμότητα της επιλογής της ώρας και της μέρας να αιφνιδιαστούν οι τοπικοί παράγοντες που έχουν ταχθεί εναντίον αυτής της εξέλιξης.

Τακτικισμοί που έρχονται να πλαισιώσουν τις άλλες αποφάσεις του υπουργείου για σύναψη προνομιακών σχέσεων με εκδοτικές εταιρίες, που ανέδειξε η «δημοκρατία» και για τις οποίες ακόμη δεν υπάρχει απάντηση.

Σύμφωνα με την απόφαση για την «αναβάθμιση» της δομής και τη βελτίωση των εγκαταστάσεών της θα δοθούν περίπου 23.500.000 ευρώ με σκοπό τις εργασίες και την ενοποίηση της νέας δομής με την υφιστάμενη, μέσω… υπόγειας διάβασης.

Η κίνηση αυτή έρχεται την ίδια στιγμή που οι τοπικοί άρχοντες ανέμεναν… τεχνικά δελτία από το υπουργείο, προκειμένου να συνεχιστεί η διαβούλευση και δείχνει με σαφήνεια ότι στο υπουργείο είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν πάση θυσία στην εξυπηρέτηση επιχειρηματικών συμφερόντων, όπως τουλάχιστον καταγγέλλουν οι κάτοικοι του Έβρου.

Ταυτόχρονα όμως εκθέτει και την κυβέρνηση, η οποία καθησύχαζε τους κατοίκους ότι το «ξανασκέφτηκε» και το έργο δεν θα προχωρήσει τελικά. Παρότι η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη δήλωνε ότι η απόφαση της κυβέρνησης είναι να μην αυξηθεί και να μην αναβαθμιστεί η χωρητικότητα του ΚΥΤ στον Έβρο, αποφάσισαν λοιπόν να βαφτίσουν τη νέα επί της ουσίας δομή που έρχεται δίπλα στην παλιά και τη διπλασιάζει σε μέγεθος απλή «αναβάθμιση» και να προχωρήσουν.

Υπενθυμίζεται ότι στο νέο κέντρο θα περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων χώροι αναψυχής, πολυχώρος και κλινική, χώροι εστίασης, καταστημάτων, πλυντηρίων – κουζινών. Επίσης, προβλέπεται χώρος άθλησης και χώρος ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων, όπου θα στεγάζονται τα γραφεία υπηρεσιών συντήρησης, τα γραφεία πυροσβεστικής υπηρεσίας και η μονάδα επεξεργασίας λυμάτων. Στη δομή θα κατασκευαστεί ακόμη δίκτυο ύδρευσης, αποχέτευσης και ομβρίων, ενώ θα περιβληθεί από περιμετρική οδό με περίφραξη.

Χαρακτηριστικά τα οποία σημαίνουν στην πράξη την εγκατάσταση ενός μόνιμου οικισμού πληθυσμών στην περιοχή, για τους οποίους, όπως σημείωναν κάτοικοι στη «δημοκρατία», «δεν ξέρουμε από πού κρατάει η σκούφια τους» και οι οποίοι όπως διευκρίνισε στην πρόσφατη επίσκεψή της η Ίλβα Γιόχανσον, διαψεύδοντας τις προεκλογικές δεσμεύσεις της Ν.Δ., θα είναι ελεύθεροι να μπαίνουν και να βγαίνουν όποτε θέλουν, δημιουργώντας τεράστιο ζήτημα στον ηλικιωμένο πληθυσμό της περιοχής, που ήδη αντιμετωπίζει πλήθος άλλων προβλημάτων που συνδέονται με το Μεταναστευτικό.

Άραγε αυτό σήμαιναν οι δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών για ανάπτυξη της Θράκης;

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ