Σάββατο 8/5/2021

Παπαευαγγέλου: «Στόχος να εμβολιαστούν οι μαθητές πριν ξεκινήσει η νέα σχολική χρονιά»

Ξεκίνησαν οι μελέτες για τα παιδιά 5-11 ετών και θα ακολουθήσουν για μικρότερα παιδιά

Την προσδοκία ότι το εμβόλιο της Pfizer μέχρι το Φθινόπωρο θα έχει εγκριθεί για παιδιά 12-15 ετών, εκφράζει η παιδίατρος – λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος της επιτροπής του υπουργείου Υγείας, Βάνα Παπαευαγγέλου.

Όπως ανέφερε η εκπρόσωπος της επιτροπής του υπουργείου Υγείας, «ήδη έχουμε την πρώτη ανακοίνωση από την κλινική μελέτη σε παιδιά 12-15 ετών από την Pfizer, η οποία έχει 100% αποτελεσματικότητα».

«Για αυτόν τον λόγο η εταιρεία έχει ζητήσει ήδη από τον FDA να εγκρίνει το εμβόλιο σε αυτή την ηλικία, με στόχο να εμβολιαστούν παιδιά πριν από την έναρξη της επόμενης ακαδημαϊκής χρονιάς», είπε προσθέτοντας πως οι μελέτες γενικότερα προχωράνε και σε παιδιά κάτω των 12 ετών.

Ήδη ξεκινάνε τώρα οι μελέτες για τα παιδιά 5-11 ετών και θα ακολουθήσουν οι μελέτες για μικρότερα παιδιά, δήλωσε η κ. Παπαευαγγέλου.

Τα self test και το άνοιγμα των Λυκείων

Σύμφωνα με την παιδίατρο – λοιμωξιολόγο και εκπρόσωπο της επιτροπής του υπουργείου Υγείας, Βάνα Παπαευαγγέλου, τα πρώτα στοιχεία από την καταχώρηση των αποτελεσμάτων από τα self tests καθηγητών, μαθητών και λοιπού βοηθητικού προσωπικού δικαιώνουν την απόφαση για επιστροφή στα σχολεία με το μέτρο αυτό, καθώς εάν δεν είχε γίνει έτσι, άτομα θετικά στον ιό θα έμπαιναν στις σχολικές μονάδες.

«Είναι ένα πάρα πολύ μεγάλο, θετικό βήμα γιατί θα μπορέσουμε πραγματικά να σταματήσουμε την διασπορά γιατί ο καθένας που βγαίνει θετικός, πρώτον θα απομονωθεί και συνεπώς θα μειώσει την διασπορά στους συγγενείς του, ταυτόχρονα όμως η ιχνηλάτηση θα μας βγάλει κι άλλους θετικούς στο άμεσο εργασιακό κι οικογενειακό του περιβάλλον», εξήγησε.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ