Κυριακή 1/8/2021

Παγώνη: «Πρέπει να ανοίξει η εστίαση – Ο κόσμος δεν αντέχει άλλο»

Τι ανέφερε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ για self test και μετακινήσεις

Όσο πλησιάζουν οι Άγιες ημέρες του Πάσχα, όλο και φουντώνει η συζήτηση για το άνοιγμα των μετακινήσεων εκτός νομού. Οι απόψεις διίστανται, με τους επιστήμονες να έχουν σχηματίσει δύο στρατόπεδα.

«Ο κόσμος δεν αντέχει άλλο μετά από έναν χρόνο. Για αυτό σιγά-σιγά θα πρέπει να ανοίξει η εστίαση και αντί να μαζεύονται όλοι, ομάδες με έναν καφέ στα παγκάκια να πάνε σε ένα ζαχαροπλαστείο» τόνισε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη.

Μιλώντας στο OPEN για τα self test, το άνοιγμα των Λυκείων και τις μετακινήσεις για το Πάσχα, η κ. Παγώνη επισήμανε πως «υπάρχει μεγαλύτερη προσοχή τώρα στα πάρκα. Έχουμε συνειδητοποιήσει τι σημαίνει COVID-19. Έναν χρόνο μετά όλοι είμαστε συνειδητοποιημένοι, παρόλο που ξεφεύγουμε κιόλας».

«Αποστάσεις δεν υπάρχουν, αλλά υπάρχουν μάσκες»

«Επειδή αυτές οι συναθροίσεις είναι συγκεκριμένες και λίγες, δεν είναι πολλές καθόλη τη διάρκεια της εβδομάδας, είναι το Παρασκευο-σαββατοκύριακο. Τώρα τις μάσκες τις φοράνε. Οι αποστάσεις δεν υπάρχουν, αλλά υπάρχουν μάσκες. Σιγά σιγά και οι νέοι θα προσαρμοστούν», αναφέρει με νόημα η κ. Παγώνη.

Τι θα γίνει το Πάσχα

«Θέλουμε ο κόσμος να είναι έξω. Θέλουμε να είναι σε ανοιχτούς χώρους, επειδή όμως οι εμβολιασμοί δεν έχουν προχωρήσει σε ποσοστό σχετικής ανοσίας. Βεβαίως οι μάσκες και οι αποστάσεις θα τηρηθούν.

Θα μπορούμε να πάμε στην Εκκλησία, στο προαύλιο να κάνουμε Ανάσταση, δεν θα είναι όπως πρέπει. Θα το δούμε την επόμενη βδομάδα, να δούμε τους εμβολιασμούς και πάνω από όλα, να λύσουμε το θέμα πόσες ποσότητες θα πάρουμε. Όλοι είμαστε διστακτικοί, ας τα δούμε όλα αυτά, να τα αξιολογήσουμε», είπε ο πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ