Λινού: «Αν τα self test είναι αξιόπιστα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για εστίαση και μετακινήσεις»

Ανέφερε ότι υπάρχουν χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού σε όσους είχαν τη δυνατότητα να εμβολιαστούν με AstraZeneca

Must Read

Την διενέργεια τυχαίων μοριακών test κορονοϊού σε μαθητές που δήλωσαν αρνητικοί μετά τα self test ζήτησε η καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Αθηνά Λινού.

Σύμφωνα με την κ.Λινού αυτή η διαδικασία θα δείξει κατά πόσο τα self τεστ είναι αξιόπιστα ή βγαίνουν ψευδώς αρνητικά. Στη συνέχεια όπως τόνισε «αφού τα αξιολογήσουμε θα είμαστε σε θέση να τα χρησιμοποιήσουμε ως καθημερινό εργαλείο» απάντησε σε ερώτηση για το αν μπορούν να είναι χρήσιμα στο άνοιγμα της εστίασης ή στις μετακινήσεις το Πάσχα.

«Με τα self τεστ θα ξέρουμε πού είναι περισσότερα και πού είναι λιγότερα τα κρούσματα, σε ποια περιοχή είναι δηλαδή συγκεντρωμένα. Αυτό θα μας δώσει μία κατεύθυνση. Εγώ θα ήθελα το Υπουργείο Παιδείας να πάρει ένα τυχαίο δείγμα από τα παιδιά που δήλωσαν αρνητικά και να το επαναλάβει με μοριακό τεστ. Για να βεβαιωθούμε ότι τα self τεστ είναι αξιόπιστα. Μετά θα μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε καθημερινά» είπε χαρακτηριστικά.

«Συγκεκριμένες ηλικιακές ομάδες δεν εμβολιάζονται λόγω AstraZeneca»

Ερωτηθείσα για τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού σε συγκεκριμένες ηλικιακές ομάδες είπε πώς έπρεπε να γίνει καλύτερη επικοινωνία των ζητημάτων που προέκυψαν εξ αρχής και με ειλικρίνεια τόσο από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων όσο και την AstraZeneca.

«Αυτό συνέβη λόγω έλλειψης επαρκούς ενημέρωσης. Έπρεπε από την αρχή να εξηγηθεί ότι ο κίνδυνος είναι υπαρκτός αλλά μικρός και σε συγκεκριμένες υποομάδες του πληθυσμού. Και εκεί ο κίνδυνος από τον κορωνοϊό είναι 100 φορές μεγαλύτερος από το να έχουμε κάποια παρενέργεια», δήλωσε η κ. Λινού.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This