Πέμπτη 13/5/2021

Τζανάκης: «Μετά τις 25 Απριλίου η αποκλιμάκωση» – Ο ρόλος των self test

Ανέφερε ότι 500 θετικοί που ανιχνεύτηκαν με αυτοδιαγνωστικό έλεγχο, θα έδιναν έως 8.765 νέα κρούσματα

Μέχρι και πάνω από 8.500 νέα κρούσματα θα μπορούσαν να δώσουν τα 500 άτομα, μαθητές κι εκπαιδευτικοί, που διαγνώστηκαν θετικά με τα self test που διενήργησαν ενόψει του ανοίγματος των Λυκείων, σύμφωνα με τον καθηγητή Πνευμονολογίας στο πανεπιστήμιο Κρήτης, Νίκο Τζανάκη.

«Έχουμε αυτό το όπλο των self tests. Νομίζω με τον ίδιο τρόπο θα πρέπει το Πάσχα οι πολίτες να πάνε στα χωριά τους. Αντί να αφήσουμε τον κόσμο στα αστικά κέντρα και να μένουν μέσα στα διαμερίσματα καλώντας άλλες οικογένειες, καλύτερα να τον στείλουμε στην εξοχή, πάντα με προσοχή», είπε με νόημα ο κ. Τζανάκης.

Ο καθηγητής πνευμονολογίας εξήγησε τον ρόλο των αυτοδιαγνωστικών τεστ και εξέφρασε την εκτίμηση ότι η αποκλιμάκωση θα ξεκινήσει μετά τις 25 Απριλίου.

«Θεσσαλονίκη και Κοζάνη δείχνουν σημάδια σταθεροποίησης»

«Τα σκήπτρα, την τελευταία εβδομάδα, ως η χειρότερη περιοχή τα πήρε η Δυτική Αττική, η οποία ξεπέρασε τα όρια της Κοζάνης και αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε μάλλον σε μια επιπεδωμένη κατάσταση, οριζοντίωση της καμπύλης», συμπλήρωσε ο Νίκος Τζανάκης.

Επίσης, όπως είπε, «η Αχαΐα βρίσκεται γύρω στα 515 κρούσματα ανά 100.000 ανά 14 ημέρες, εδώ και πάνω από 15 μέρες. Επιπεδωμένη μεν, αλλά χωρίς σαφή τάση -για πολλές ημέρες- αποκλιμάκωσης».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ