Κυριακή 9/5/2021

Κρήτη: Επίθεση με… φαλτσέτα και σφυρί σε οδοντίατρο από «κουκουλοφόρο»!

Αποδείχτηκε ότι ο δράστης ήταν ασθενής του γιατρού, στον οποίο, μάλιστα, ο τελευταίος είχε προσφέρει τις υπηρεσίες του αφιλοκερδώς

Επίθεση από «κουκουλοφόρο» δέχθηκε οδοντίατρος έξω από το ιατρείο του στο Ηράκλειο Κρήτης, καταφέρνοντας, ωστόσο, να αμυνθεί.   

Το εν λόγω περιστατικό έλαβε χώρα το βράδυ της Παρασκευής, με τον οδοντίατρο να παλεύει με τον δράστη, ο οποίος είχε καλύψει τα χαρακτηριστικά του με πλαστική σακούλα, έχοντας δύο τρύπες στο ύψος των ματιών, να τού επιτίθεται κρατώντας μια φαλτσέτα και ένα σφυρί!

Όπως εξήγησε ο πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου, Σταμάτης Χαρίτος, μιλώντας στο ΑΠΕ, ο οδοντίατρος αρχικά επιχείρησε να χρησιμοποιήσει το ασανσέρ και να απομακρυνθεί από το σημείο, ωστόσο ο δράστης κατάφερε να ανοίξει την πόρτα. Ακολούθησε πάλη μεταξύ των δύο ανδρών μέσα στο ασανσέρ, με τον γιατρό να καταφέρνει να πάρει από τον δράστη το σφυρί και να τον χτυπάει με αυτό, απομακρύνοντάς τον προσωρινά.

Η πάλη συνεχίστηκε και έξω από το ασανσέρ, ώσπου ένοικος που αντιλήφθηκε την αναστάτωση, επενέβη και βοήθησε τον γιατρό να ακινητοποιήσει το δράστη, με Ομάδα Δίκυκλης Αστυνόμευσης του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ηρακλείου, να καταφθάνει στο σημείο και να τού περνά χειροπέδες.

«Είχε μαζί του μια φαλτσέτα, ένα σφυρί και ένα σχοινί. Δεν θέλω καν να σκεφτώ τι θα μπορούσε να είχε συμβεί, αν ο συνάδελφος δεν είχε καταφέρει να τον ακινητοποιήσει», δήλωσε ο κ. Χαρίτος, που πρόσθεσε ότι σε επικοινωνία που είχε με τον οδοντίατρο, ο ίδιος του είπε ότι ο δράστης ήταν ασθενής του και μάλιστα, λόγω των οικονομικών δυσχερειών που αντιμετώπιζε, είχε χρειαστεί να παρέχει τις υπηρεσίες του αφιλοκερδώς!

Η ανακοίνωση του Οδοντιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου

Με ανακοίνωσή του, ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Ηρακλείου καταδίκασε την επίθεση, χαρακτηρίζοντάς την ως εγκληματική ενέργεια εις βάρος συναδέλφου τους: «Δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας προς το συνάδελφο σε οτιδήποτε χρειαστεί και του ευχόμαστε καλή ανάρρωση. Εκφράζουμε την ανησυχία μας για τις ολοένα και περισσότερες εκδηλώσεις βίας που αναφέρονται στις μέρες μας. Εφιστούμε την προσοχή των συναδέλφων ώστε να αποφύγουν ανάλογες καταστάσεις έκθεσής τους σε κίνδυνο. Σεβόμενοι το λειτούργημά μας και τις ανάγκες του οδοντιατρικού ασθενή, συνεχίζουμε να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας και να αγωνιζόμαστε για μια πιο δίκαιη και ειρηνική κοινωνία», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ