Johnson & Johnson: Στις 19 Απριλίου ξεκινά στη χώρα μας η χορήγηση του μονοδοσικού εμβολίου

Τετάρτη 21/04 ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού για εκπαιδευτικούς και πολίτες ηλικίας 55 με 59 ετών, ενώ στις 24/04 παίρνουν σειρά οι 50 έως 54

Must Read

Στις 19 Απριλίου ξεκινούν, επιτέλους, οι εμβολιασμοί με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson κατά του κορωνοϊού στην Ελλάδα, με τις πρώτες 33.600 δόσεις να καταφθάνουν στη χώρα μας την Τετάρτη 14 Απριλίου!

Αυτό ανακοίνωσε, μεταξύ άλλων, στο πλαίσιο της αποψινής ενημέρωσης από το Υπουργείο Υγείας ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, Μάριος Θεμιστοκλέους, επισημαίνοντας, παράλληλα, ότι την Τετάρτη 21 Απριλίου θα ανοίξει η πλατφόρμα των ραντεβού για τους εκπαιδευτικούς και για τους πολίτες που ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα 55 με 59 ετών, με την ηλικιακή ομάδα 50 με 54 να ακολουθεί στις 24 Απριλίου. 

Εξάλλου, από την Παρασκευή 16 Απριλίου έως και τη Δευτέρα 19 Απριλίου, σταδιακά θα ανοίξει η πλατφόρμα εμβολιασμών για την επόμενη ομάδα με υποκείμενα νοσήματα αυξημένου κινδύνου ηλικίας 18-59 ετών, κατηγορία στην οποία ανήκουν περί τους 800.000 πολίτες!

Από το περασμένο Σάββατο έχει ανοίξει η πλατφόρμα και, πλέον, όσοι ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα 60 με 64 που έως τώρα εμβολιάζονταν μόνο με το σκεύασμα της AstraZeneca, μπορούν να εμβολιαστούν με όλα τα εμβόλια.

Περισσότεροι από 2,2 εκατ. οι εμβολιασμένοι με τουλάχιστον μια δόση

Στη χώρα μας έχουν γίνει πάνω από 2,2 εκατ. εμβολιασμοί με μια τουλάχιστον δόση, αριθμός που αντιστοιχεί σε εμβολιαστική κάλυψη 14%. Και με τις δύο δόσεις έχουν εμβολιαστεί 743.000 πολίτες, που αντιστοιχεί σε ποσοστό 7%.

Όσον αφορά, τέλος, στην απόφαση της εθνικής επιτροπής εμβολιασμών σχετικά με το εμβόλιο της AstraZeneca, το οποίο στη χώρα μας θα χορηγείται σε πολίτες άνω των 30 ετών, ο κ. Θεμιστοκλέους είπε ότι η επιχείρηση «Ελευθερία» προσαρμόστηκε αμέσως σε αυτή την απόφαση, ώστε να συνεχίσει ο εμβολιασμός στις συγκεκριμένες ηλικίες.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This