Τρίτη 3/8/2021

Johnson & Johnson: Στις 19 Απριλίου ξεκινά στη χώρα μας η χορήγηση του μονοδοσικού εμβολίου

Τετάρτη 21/04 ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού για εκπαιδευτικούς και πολίτες ηλικίας 55 με 59 ετών, ενώ στις 24/04 παίρνουν σειρά οι 50 έως 54

Στις 19 Απριλίου ξεκινούν, επιτέλους, οι εμβολιασμοί με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson κατά του κορωνοϊού στην Ελλάδα, με τις πρώτες 33.600 δόσεις να καταφθάνουν στη χώρα μας την Τετάρτη 14 Απριλίου!

Αυτό ανακοίνωσε, μεταξύ άλλων, στο πλαίσιο της αποψινής ενημέρωσης από το Υπουργείο Υγείας ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, Μάριος Θεμιστοκλέους, επισημαίνοντας, παράλληλα, ότι την Τετάρτη 21 Απριλίου θα ανοίξει η πλατφόρμα των ραντεβού για τους εκπαιδευτικούς και για τους πολίτες που ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα 55 με 59 ετών, με την ηλικιακή ομάδα 50 με 54 να ακολουθεί στις 24 Απριλίου. 

Εξάλλου, από την Παρασκευή 16 Απριλίου έως και τη Δευτέρα 19 Απριλίου, σταδιακά θα ανοίξει η πλατφόρμα εμβολιασμών για την επόμενη ομάδα με υποκείμενα νοσήματα αυξημένου κινδύνου ηλικίας 18-59 ετών, κατηγορία στην οποία ανήκουν περί τους 800.000 πολίτες!

Από το περασμένο Σάββατο έχει ανοίξει η πλατφόρμα και, πλέον, όσοι ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα 60 με 64 που έως τώρα εμβολιάζονταν μόνο με το σκεύασμα της AstraZeneca, μπορούν να εμβολιαστούν με όλα τα εμβόλια.

Περισσότεροι από 2,2 εκατ. οι εμβολιασμένοι με τουλάχιστον μια δόση

Στη χώρα μας έχουν γίνει πάνω από 2,2 εκατ. εμβολιασμοί με μια τουλάχιστον δόση, αριθμός που αντιστοιχεί σε εμβολιαστική κάλυψη 14%. Και με τις δύο δόσεις έχουν εμβολιαστεί 743.000 πολίτες, που αντιστοιχεί σε ποσοστό 7%.

Όσον αφορά, τέλος, στην απόφαση της εθνικής επιτροπής εμβολιασμών σχετικά με το εμβόλιο της AstraZeneca, το οποίο στη χώρα μας θα χορηγείται σε πολίτες άνω των 30 ετών, ο κ. Θεμιστοκλέους είπε ότι η επιχείρηση «Ελευθερία» προσαρμόστηκε αμέσως σε αυτή την απόφαση, ώστε να συνεχίσει ο εμβολιασμός στις συγκεκριμένες ηλικίες.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ