Δευτέρα 10/5/2021

Πότε ξεκινούν οι 40άρηδες τον εμβολιασμό τους – Αυτό είναι το χρονοδιάγραμμα

Τι ανέφερε ο Θεμιστοκλέους για τις νεότερες ηλικιακές ομάδες

Μέσα στον Μάιο θα ανοίξει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό της ηλικιακής ομάδας των 40άρηδων, σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους.

«Τα ραντεβού για τον εμβολιασμό τους θα ξεκινούν από τον Απρίλιο μέχρι και τον Μάιο. Θα έχουν πάρει την πρώτη δόση μέσα στον Μάιο» είπε ο Μάριος Θεμιστοκλέους.

Σε ποιους αφορά

Σύμφωνα με τον ίδιο, η πλατφόρμα θα ανοίξει την Παρασκευή 16 Απριλίου για την επόμενη κατηγορία των πολιτών που θα εμβολιαστεί και η οποία αφορά τα νοσήματα αυξημένου κινδύνου, δηλαδή περίπου 800.000 ανθρώπους.

  • όπως σακχαρώδης διαβήτης
  • καρδιοαγγειακά νοσήματα

Όπως ανέφερε ο κ. Θεμιστοκλέους, μέχρι τη Δευτέρα 19 Απριλίου, θα ενταχθούν στην πλατφόρμα και όλα τα υπόλοιπα.

Τι θα γίνει με τις νεότερες ηλικιακές ομάδες

«Τον Ιούνιο θα προχωρήσει ο εμβολιασμός και για τις νεότερες ηλικιακές ομάδες», δήλωσε με νόημα ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, ενώ υπογράμμισε ότι «μέσα στον Μάιο θα ανοίξει η πλατφόρμα για αυτή την κατηγορία».

Όσο για τις ειδικές κατηγορίες επαγγελματιών, διευκρίνισε ότι οι αποφάσεις θα ληφθούν στις αρχές Μαΐου για το αν θα δοθεί ή όχι προτεραιότητα, ανάλογα το πώς θα έχει κινηθεί ο εμβολιασμός των πολιτών άνω των 50 ετών.

Για το εμβόλιο της Johnson&Johnson που αναμένεται να φτάσει αύριο, Τετάρτη, στην Ελλάδα, ο κ. Θεμιστοκλέους τόνισε ότι το γεγονός πως έχει μόνο μια δόση, μπορεί να επιταχύνει αρκετά το εμβολιαστικό πρόγραμμα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ