Σάββατο 8/5/2021

Διεθνής σεισμός από την αποκάλυψη της «δημοκρατίας» για τη γιορτή των ναζί στα Χανιά

Αμείλικτο ερώτημα: «Ο Μητσοτάκης έδωσε άδεια για την προσβολή της μνήμης των Κρητικών;»

Διεθνείς αντιδράσεις προκάλεσε το αποκαλυπτικό πρωτοσέλιδο της «δημοκρατίας», με τη γιορτή που ετοίμαζαν στην Κρήτη αλεξιπτωτιστές για να… τιμήσουν τους ναζί αλεξιπτωτιστές του Χίτλερ που αιματοκύλησαν την Ελλάδα!

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του helleniscope.com που αναφέρει: «Η πρώτη σελίδα της εφημερίδας «δημοκρατία» της Αθήνας σήμερα φωνάζει «φάουλ» καθώς αποκαλύπτει τον εορτασμό της «Ευρωπαϊκής Ένωσης Αλεξιπτωτιστών» για τα 80 χρόνια από την επέτειο της Μάχης της Κρήτης, όπου οι «πεσόντες αδερφοί τους πέτυχαν με επιτυχία το πρώτη στρατηγική αερομεταφορά στην ιστορία»!! Η αλλοίωση της ιστορίας είναι καταπληκτική, καθώς η τεράστια αποτυχία της «Επιχείρησης Mercury» ανάγκασε τον Χίτλερ να ακυρώσει όλες τις αερομεταφερόμενες επιχειρήσεις κατά τη διάρκεια του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου!! Η αποτυχία τους, μετρούμενη από τεράστιες απώλειες, οφειλόταν στην ηρωική αντίσταση των συμμαχικών δυνάμεων στην Κρήτη, με τη βοήθεια χιλιάδων Κρητών που πολέμησαν τους ναζί αλεξιπτωτιστές με νύχια και με δόντια και τους έκανε να πληρώσουν ένα πολύ ακριβό κόστος σε θύματα. Ακολούθησε τεράστια λαϊκή αντίσταση κατά τη διάρκεια 4 ετών από τη γερμανική κατοχή της Κρήτης που οδήγησε στην απαγωγή του στρατηγού Kreipe, του μοναδικού Γερμανού στρατηγού που συνελήφθη στην Ευρώπη κατά τη διάρκεια του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου!! Οι Κρητικοί πλήρωσαν ένα βαρύ τίμημα καθώς οι Γερμανοί σκότωσαν χιλιάδες και έκαψαν στο έδαφος αρκετές πόλεις και χωριά…».

Όμως η διεθνής ιστοσελίδα κάνει και μια σοβαρότατη επισήμανση: «Αλλά η μεγαλύτερη ερώτηση από αυτή την ιστορία είναι: Ο Μητσοτάκης, η οικογένεια του οποίου είναι γνωστή για τις στενές σχέσεις με τη Γερμανία από τα χρόνια που η Κρήτη ήταν υπό κατοχή, έδωσε άδεια για την προσβολή της μνήμης των Κρητικών και των συμμάχων που έδωσαν τη ζωή τους πολεμώντας για την ελευθερία;».

Για να δούμε, θα δώσει κανείς απάντηση στο ερώτημα;

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ