Βόλος: Έπαυσε οριστικά η δίωξη σε βάρος της καθαρίστριας με το πλαστό πτυχίο!

Must Read

Μετά από χρόνια ταλαιπωρίας, αγωνίας και ψυχικής οδύνης, ο Γολγοθάς της καθαρίστριας του Βόλου, που είχε συλληφθεί και φυλακιστεί για το πλαστό πτυχίο, έλαβε τέλος!

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ταχυδρόμος», με δάκρυα χαράς, αυτή τη φορά, η 55χρονη, σήμερα, πρώην καθαρίστρια του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ Βόλου άκουσε χθες το μεσημέρι την απόφαση του δικαστηρίου, που βάζει τέλος στις περιπέτειές της που άρχισαν πριν από μερικά χρόνια, όταν αποκαλύφθηκε ότι το απολυτήριο του Δημοτικού, με βάση το οποίο προσλήφθηκε, ήταν πλαστό. Δικάστηκε και καταδικάστηκε σε κάθειρξη δέκα ετών και οδηγήθηκε, το 2018, στη φυλακή. Ωστόσο, χθες, το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας, με απόφασή του, έπαυσε οριστικά την ποινική δίωξη σε βάρος της.

«Ξαλάφρωσε η ψυχή μου. Έφυγε ένα βάρος από πάνω μου. Στη ζωή μου δούλεψα πολύ. Τα χέρια που έχουν κάλους από τη σφουγγαρίστρα. Στην απελπισία του κάποιος πολλά μπορεί να κάνει. Εγώ το έκανα για να μπορέσω να πιάσω δουλειά και να μεγαλώσω τα παιδιά μου. Ζήτησα συγγνώμη. Το πλήρωσα ακριβά» ανέφερε σε δηλώσεις της η γυναίκα.

Η υπόθεση είχε προκαλέσει πανελλήνια οργή και κύμα συμπαράστασης προς την καθαρίστρια, η οποία προσκόμισε πλαστό απολυτήριο, όταν το 1995 είχε προκηρυχθεί διαγωνισμός για την πρόσληψη εργαζομένων σε υπηρεσίες του Δήμου Βόλου. Για τη θέση της καθαρίστριας απαιτούταν απολυτήριο Δημοτικού, το οποίο η 55χρονη δεν διαθέτει. Είχε πάει μέχρι την ε’ τάξη. Χρειαζόταν όμως εργασία για να μεγαλώσει τα δύο παιδιά της.

Εκανε το ε’, στ’, έλαβε μέρος στον διαγωνισμό και προσλήφθηκε για να προσφέρει τις υπηρεσίες της. Οταν, αρκετά χρόνια αργότερα, σε έλεγχο, που έγινε από το Κράτος, διαπιστώθηκε ότι το απολυτήριό της είναι πλαστό, έχασε την εργασία της, το κυριότερο όμως βρέθηκε αντιμέτωπη με τη Δικαιοσύνη και καταδικάστηκε σε κάθειρξη 10 ετών, επειδή πλαστογράφησε το απολυτήριο του Δημοτικού και οδηγήθηκε στη φυλακή. Όταν το θέμα έλαβε πανελλήνια διάσταση, παρενέβη η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου ζητώντας να της διαβιβαστεί η απόφαση του Δικαστηρίου. Η Ξένη Δημητρίου ζήτησε την απόφαση προκειμένου να τη μελετήσει για να κινήσει τις διαδικασίες της αναίρεσης κατά της καταδικαστικής απόφασης, όπως και έγινε.

δικαστήριο

Η υπόθεση έφθασε στον Άρειο Πάγο, όπου έγιναν δεκτοί οι λόγοι της αναίρεσης της καταδικαστικής απόφασης. Ο Άρειος Πάγος επέστρεψε την υπόθεση με παραπομπή στο Πενταμελές Εφετείο Λάρισας και χθες εκδικάστηκε η υπόθεση.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This