Δευτέρα 10/5/2021

Λύκεια: Δεύτερος γύρος self test σήμερα για μαθητές και εκπαιδευτικούς

Όσα πρέπει να προσέξετε

Με το δεύτερο αποτέλεσμα του αυτοδιαγνωστικού ελέγχου προσήλθαν σήμερα (15/4) μαθητές, καθηγητές και εργαζόμενοι στα Λύκεια όλης της χώρας. 

Το υπουργείο Παιδείας επισημαίνει ότι τα self test θα πρέπει να γίνονται δύο φορές την εβδομάδα, και οι υπόχρεοι οφείλουν να τα παραλάβουν από τα φαρμακεία, να τα διενεργούν ή το προηγούμενο βράδυ ή το πρωί της ίδιας ημέρας, και να έχουν μαζί τους βεβαίωση αρνητικού τεστ, προκειμένου να προσέλθουν στα σχολεία.

Για ποιους είναι υποχρεωτικό το self test

Υπενθυμίζεται ότι τo self-test είναι υποχρεωτικό στα ημερήσια και εσπερινά Γενικά Λύκεια (ΓΕ.Λ.), στα Επαγγελματικά Λύκεια (ΕΠΑ.Λ.) και τις Λυκειακές Τάξεις των Γυμνασίων με Λυκειακές Τάξεις για:

• τους μαθητές/-τριες
• τους εκπαιδευτικούς, τα μέλη του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και του Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ)
• τα μέλη του διοικητικού και του λοιπού προσωπικού

Στις σχολικές μονάδες ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης όλων των βαθμίδων που είναι επίσης ανοιχτές, το self-test είναι υποχρεωτικό για τους εκπαιδευτικούς και τα μέλη ΕΕΠ – ΕΒΠ, το διοικητικό και λοιπό προσωπικό.

Την επόμενη εβδομάδα, μαθητές, εκπαιδευτικοί και προσωπικό των Λυκείων θα παραλάβουν και το τέταρτο τεστ για την Πέμπτη, 22/4. Τα αυτοδιαγνωστικά τεστ μπορούν να προμηθεύονται δωρεάν από τα φαρμακεία όλοι οι μαθητές, εκπαιδευτικοί, βοηθητικό και λοιπό προσωπικό με τον ΑΜΚΑ τους και μέσο ταυτοπροσωπίας (ταυτότητα, διαβατήριο κτλ).

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ