Τζανάκης: «Τα νοσοκομεία θα πιέζονται μέχρι τις 20/4 – Προσομοίωση δείχνει ακόμα και 200.000 ενεργά κρούσματα»

«Τα κρούσματα είναι 4-6 φορές πιο πάνω από το αριθμό που ανακοινώνει ο ΕΟΔΥ»

Must Read

Την εκτίμηση και ελπίδα ότι ο αριθμός των διασωληνωμένων θα σταματήσει στο 900, καθώς μετά τις 20 Απριλίου αναμένεται μείωση στον αριθμό των ενεργών κρουσμάτων και των νοσηλειών, εξέφρασε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης.

«Η κάμψη των διασωληνωμένων – θανάτων θα έρθει με μια χρονοκαθυστέρηση 2-3 βδομάδες μετά την κάμψη των κρουσμάτων και τα νοσοκομεία θα πιέζονται μέχρι τις 20/4. Ελπίζω ότι θα σταματήσουμε γύρω στα 900 κρεβάτια», είπε χαρακτηριστικά.

Η «παρατεταμένη κορύφωση του κορωνοϊού» σύμφωνα με τον καθηγητή, οφείλεται στη μεγάλη διασπορά, καθώς σύμφωνα με μια προσομοίωση που έχει γίνει, «υπάρχουν 200.000 ενεργά κρούσματα και δείχνει πως τα κρούσματα είναι 4-6 φορές πιο πάνω από το αριθμό που ανακοινώνει ο ΕΟΔΥ. Ίσως είναι και τριπλάσια από αυτά που ανακοινώνονται και αν γινόταν τεστ σε όλο τον πληθυσμό θα ανακαλύπταμε 8000 – 9000 την ημέρα».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This