Να ανοίξει και με click inside το λιανεμπόριο στη Θεσσαλονίκη ζήτησε από την κυβέρνηση ο Κωνσταντίνος Ζέρβας

«Να πάμε και σε ένα άνοιγμα σταδιακό της εστίασης μετά τις γιορτές», είπε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης

Must Read

Αίτημα προς την κυβέρνηση να ανοίξει το λιανεμπόριο της Θεσσαλονίκης, με ένα «βήμα» παραπάνω -εκτός από click away και με τη μέθοδο του click inside– ώστε τα καταστήματα της πόλης να εξυπηρετήσουν καλύτερα τους καταναλωτές ενόψει των γιορτών του Πάσχα, κατέθεσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Ο κ.Ζέρβας κατέθεσε το αίτημα στη διάρκεια της συνάντησης που είχε το πρωί στο δημαρχείο με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών, Στέλιο Πέτσα, ενώ παράλληλα έστειλε επιστολή για το ίδιο θέμα προς τον πρωθυπουργό, Κυριακο Μητσοτακη και επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη.

«Έθεσα στον υπουργό Εσωτερικών και στην κυβέρνηση με απόλυτο σεβασμό στα θέματα υγείας, επειδή βρισκόμαστε μπροστά σε μια γιορτινή περίοδο και επειδή γνωρίζουμε την πίεση που υπάρχει στο λιανεμπόριο, την πρόταση ώστε να επανεξεταστεί η λειτουργία του στη Θεσσαλονίκη», είπε ο κ.Ζέρβας στις δηλώσεις που ακολούθησαν στους δημοσιογράφους, προσθέτοντας ότι μετά τις γιορτές να ακολουθήσει και σταδιακό άνοιγμα της εστίασης: «Ήταν μια πρώτη έκκληση που έκανα στον υπουργό ούτως ώστε να έχουμε, δεδομένης της συνεδρίασης της Επιτροπής των λοιμωξιολόγων, μια διαφορετική ετυμηγορία για τη λειτουργία της αγοράς για τις επόμενες ημέρες. Με την αισιοδοξία ότι μετά τις γιορτές, με όλες τις συνθήκες και τον εμβολιασμό, να πάμε και σε ένα άνοιγμα σταδιακό της εστίασης για να μπορέσει ο κόσμος να μη συνωστίζεται στις πλατείες και να μπορεί συντεταγμένα να πηγαίνει σε ανοιχτούς χώρους με κανόνες ασφάλειας και υγιεινής».

Ο κ.Πέτσας, από την πλευρά του, δεσμεύτηκε πως θα μεταφέρει το αίτημα για άνοιγμα του λιανεμπορίου στην κυβέρνηση. «Είμαστε σύμμαχοι, η κυβέρνηση, η αυτοδιοίκηση με τους πολίτες για το καλύτερο δυνατό. Όπως έχει δείξει το αποτέλεσμα των τελευταίων ημερών όπου ανοίγουμε με κανόνες είναι προτιμότερο από μια άναρχη κινητικότητα», είπε ο υπουργός.

30εκ. ευρώ από το «Αντώνης Τρίτσης» στον δήμο Θεσσαλονίκης

Η ένταξη έργων του δήμου Θεσσαλονίκης στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» βρέθηκε επίσης στο επίκεντρο της συνάντησης του κ.Πέτσα με τον δήμαρχο.

«Υποβάλαμε προτάσεις σε 9 διαφορετικές κατηγορίες και χαρήκαμε που ο υπουργός μας εξασφάλισε ότι σε τομείς όπως η ανακύκλωση, η διαλογή στην πηγή, η ηλεκτροκίνηση, θέματα έξυπνης πόλης, ανάπλασης σχολικών συγκροτημάτων, συντήρησης σχολικών εγκαταστάσεων έως και τη ψηφιοποίηση του αρχείου του δήμου είναι θετικός σε ένα πλάνο τουλάχιστον 30 εκατ. ευρώ σε πρώτη φάση. Είναι εξαιρετικά σημαντικό για τον δήμο για να δούμε άμεσα τους καρπούς από το πρόγραμμα «Αντώνης Τριτσης» να έρχονται προς όφελος των πολιτών», είπε ο κ.Ζέρβας.

Ο αναπληρωτής υπουργός από τη δική του την πλευρά είπε πως «υπάρχει μια ευτυχής συγκυρία ότι έχουμε για πρώτη φορά χρηματοδοτικά εργαλεία που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε σε συνεργασία με τους δήμους. Το πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” του υπουργείου Εσωτερικών παίρνει σάρκα και οστά. Χαίρομαι που σήμερα είδα όλες τις προτάσεις πάνω από 30.000.000 ευρώ. Θα εξαντλήσουμε όλο το φάκελο του δήμου και θα δείξουμε κάθε ευελιξία για έργα με σοβαρό περιβαλλοντικό ή αναπτυξιακό αποτύπωμα που αλλάζουν την όψη της τοπικής κοινωνίας».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μητέρα για δεύτερη φορά η Ισμήνη Νταφοπούλου-Το φύλο του μωρού

Η πρώην Σταρ Ελλάς, Ισμήνη Νταφοπούλου έγινε μητέρα για δεύτερη φορά και το ανακοίνωσε η ίδια μέσα από τον...

More Articles Like This