Άνοιγμα της εστίασης στις 3 Μαΐου εισηγήθηκαν οι λοιμωξιολόγοι – Ανοίγουν οι μετακινήσεις εκτός νομού στις 14/5

Αλλάζει το ωράριο απαγόρευσης κυκλοφορίας - Επιστροφή όλων των μαθητών στα θρανία με self tests και άνοιγμα της εστίασης με τραπεζάκια έξω

Must Read

Την εισήγηση της κυβέρνησης να μην ανοίξουν οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις πριν το Πάσχα ακολούθησε η επιτροπή των λοιμωξιολόγων στην σημερινή συνεδρίαση και όπως όλα δείχνουν οι πολίτες θα ψήσουν τον οβελία σε μπαλκόνια και… πυλωτές.

Στο επίκεντρο των επιστημόνων, εκτός από το Πάσχα και την λειτουργία των εκκλησιών, βρίσκεται επίσης η επιστροφή των μαθητών στα θρανία αλλά και το άνοιγμα της πολύπαθης εστίασης, αφού δεν είναι λίγοι οι ειδικοί που υποστηρίζουν ότι οι εικόνες συνωστισμού στις πλατείες θα είχαν αποφευχθεί, εάν ήταν ανοιχτά τα εστιατόρια και οι καφετέριες τα οποία πριν κατεβάσουν ρολά, λειτουργούσαν με απόλυτη τήρηση των υγειονομικών μέτρων.

Μπορεί το επιδημιολογικό φορτίο της χώρας να βρίσκεται στα ύψη και τα νοσοκομεία να καταγράφουν ρεκόρ διασωληνωμένων, ωστόσο ο πρωθυπουργός και το κυβερνητικό επιτελείο δεν θέλουν να χάσουν το στοίχημα για το άνοιγμα του τουρισμού. Ο «τρόμος» άλλωστε για τους χαμένους ψηφοφόρους που έχουν οργιστεί από τις παλινωδίες και τα αναποτελεσματικά σκληρά μέτρα είναι εμφανής.  

Πιέσεις από Κεραμέως για άνοιγμα των σχολείων

Αναφορικά με το άνοιγμα των σχολείων, η Νίκη Κεραμέως η οποία βρίσκεται και εκείνη στη συνεδρίαση «πιέζει» για επιστροφή των μαθητών σε Νηπιαγωγεία, Δημοτικά και Γυμνάσια την 10η Μαΐου, ημερομηνία την οποία «υπέδειξε» νωρίτερα και η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη. Μάλιστα, η επιστροφή των μαθητών σε Γυμνάσια και  Δημοτικά μετά το Πάσχα, θα γίνει με υποχρεωτικά self tests, όπως ανακοίνωσε ο ΓΓ του Υπουργείου Παιδείας Αλέξης Κόπτσης. Επιπλέον είναι πιθανό φέτος να μην πραγματοποιηθούν οι προαγωγικές εξετάσεις.

Με τραπέζια σε εξωτερικούς χώρους

Σύμφωνα με πληροφορίες, η επιτροπή έδωσε το «πράσινο» φως για το άνοιγμα της εστίασης. Οι Ειδικοί εισηγήθηκαν (σ.σ. ή πιθανότατα να έχουν λάβει εισήγηση από… την κυβέρνηση όπως είδαμε να γίνεται έως τώρα, μετά τις αποκαλύψεις της κυριακάτικης δημοκρατίας) να ανοίξει η εστίαση στις 3 Μαΐου με τραπεζάκια σε μόνο σε εξωτερικούς χώρους. 

Ανοίγουν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό

Η επιτροπή εισηγήθηκε να ανοίξουν οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις στις 14 Μαΐου ενώ από τη Δευτέρα του Πασχα όπου αναμένεται να ανοίξει η εστίαση, η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ξεκινά στις 23:00. Υπενθυμίζεται ότι για την Μεγάλη Εβδομάδα η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ισχύει από τις 22:00.

Έως 12 άτομα στο Πασχαλινό τραπέζι

Όσον αφορά τον εορτασμό του Πάσχα, οι ειδικοί ειδικοί εισηγήθηκαν ότι το τραπέζι σε εσωτερικούς χώρους θα γίνει μόνο με δύο οικογένειες και έως 9 άτομα ενώ σε εξωτερικούς χώρους θα επιτρέπονται έως και 12 άτομα.

Η συνεδρίαση των ειδικών βρίσκεται σε εξέλιξη και αναμένονται οι αποφάσεις είτε με ανακοινώσεις από αρμόδιους υπουργούς είτε με πιθανό διάγγελμα του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This