Δευτέρα 10/5/2021

Υποχρεωτικά με self test θα επιστρέψουν στις τάξεις και ο μαθητές Γυμνασίου-Δημοτικού

Μέχρι τώρα έχουν εντοπιστεί περίπου 2.000 κρούσματα και έχουν κλείσει 160 σχολεία.

Η επιστροφή στα σχολεία των μαθητών των Γυμνασίων και των Δημοτικών μετά το Πάσχα, θα γίνει με υποχρεωτικά self tests, όπως ήδη ισχύει και για τα Λύκεια. Αυτό ανακοίνωσε ο ΓΓ του Υπουργείου Παιδείας Αλέξης Κόπτσης.

Σε ότι αφορά τη διαδικασία στα Λύκεια, την έκρινε «άκρως επιτυχημένη και χάρη σε αυτήν περιορίστηκε η μετάδοση του κορωνοϊού στα σχολεία».

Μέχρι τώρα έχουν εντοπιστεί περίπου 2.000 κρούσματα και έχουν κλείσει 160 σχολεία. «Το ποσοστό των μαθητών που έχουν βρεθεί θετικοί είναι 0,1% και έχουν κλείσει το 0,7% των τμημάτων και το 0,9% των σχολείων», πρόσθεσε ο ΓΓ του Υπουργείου Παιδείας.

«H 10η Μαϊού είναι μια πιθανή ημερομηνία για το άνοιγμα των σχολείων, εάν όλα πάνε καλά και με το εργαλείο των self test», είχε πει το πρωί η Αριστοτελία Πελώνη για το άνοιγμα των σχολείων, τα οποία πρόσθεσε ότι «αποτελούν προτεραιότητα».

Σύμφωνα με τα δεδομένα που υπάρχουν, Γυμνάσια-Λύκεια (χωρίς προαγωγικές εξετάσεις) αναμένεται να κλείσουν στις 11 Ιουνίου, ενώ στις 25 Ιουνίου θα κλείσουν τα δημοτικά.

Σε ότι αφορά τις Πανελλαδικές εξετάσεις, αναμένεται να διεξαχθούν στα μέσα Ιουνίου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ